Nutriționiștii te învață să mănânci echilibrat

 

Nutriționiștii te învață să mănânci echilibrat

nutritionistii te invata sa mananci echilibrat

 Te numeri printre acele femei cărora le-ar plăcea să aibă mereu la îndemână un nutriționist care să o sfătuiască? Din păcate acest lucru nu este posibil. Însă, poți căpăta unele obiceiuri care să te ajute să păstrezi un anumit echilibru. Iată ce spun nutriționiștii.

 

Băutura dietetică nu te ajută să slăbești

 Chiar dacă pe eticheta acestor produse scrie că nu conțin zahăr, acesta conțin aspartam, un îndulcitor natural care este de 13 000 de ori mai dulce decât zahărul. În cantități mari, zaharurile artificiale precum aspartamul, zaharoza sau zaharina sunt periculoase pentru sănătatea noastră. Înlocuiește băutura dietetică cu o băutură proteică.

 

Planificarea este cheia

 Înainte de a merge să îți faci proviziile săptămânale, întocmește o listă și gândește-te la meniurile preparate din timp. Făcând o lista cu ingredientele de care ai nevoie, vei evita să te lași tentată de alimentele mai puțin nutritive.

 

Cât mai natural cu putință

 Alege întotdeauna produse proaspete și naturale. De exemplu, optează pentru unt în detrimentul margarinei, pentru un fruct proaspăt în detrimentul fructului la conservă. Achiționează cât mai multe alimente integrale.

 

Nu toate uleiurile sunt nocive

 Uleiul de nuci, de susan sau de uleiul de in sunt excelente pentru sănătatea noastră în momentul în care le consumăm în stare pură. Încorporează-le în vinegrete, pe pâine sub formă de substitut al untului, pe legumele gătite la aburi. Pentru a găti un aliment folosește ulei de cocos sau ulei de măsline. Pentru a păstra toate proprietățile nutritive ale acestor materii grase, evită să le folosești la temperaturi înalte.

 

Sosurile nu sunt prietenii tăi

 Tot ce adaugi mâncărurilor preparate conține adesea zahăr, grăsime sau sare. Sosurile precum maioneza, sosul de tomate, sosurile dulci-acrișoare nu fac decât să adauge elemente nocive felurilor tale de mâncare. Încearcă să le eviți pe cât posibil.

 

Nimic nu este mai bun decât apa

 Băuturile din comerț, chiar și sucurile din fructe sunt bogate în zaharuri și nu fac decât să crească numărul de calorii ingerate. Alege să consumi apă, lapte sărac în grăsimi sau ceai pentru a-ți potoli setea.