Alimentele care înlătură senzația de foame

 

Alimentele care înlătură senzația de foame în mod natural

alimentele care inlatura senzatia de foame

 Pentru ca dorințele de ronțăit să fie calmate, pentru a nu te îngrășa, nu este mereu foarte ușor să faci alegerile cele mai potrivite. Noi îți prezentăm în acest articol 10 alimente care te vor face să scapi de senzația de foame în mod natural.

 Sunt hrănitoare, se pot găti ușor și repede pentru a potoli foamea fără să îți strici silueta.

 

Spanacul.

 Spanacul este bogat în fibre și diuretic și este și o legumă hrănitoare când este bine preparat. Poți face un green smoothie alături de un măr crud și de suc de lămâie pentru a nu pierde nicio vitamină. Ideal ca să nu îți fie foame până la masa următoare.

 

Oul.

 Atunci când numeri caloriile nu uita că trebuie și să ai grijă să nu înlături proteinele de la tine din meniu. Sunt esențiale pentru a fi energic întreaga zi. Oul este foarte practic deoarece se poate folosi foarte ușor în nenumărate preparate. Oul fiert tare cu unele mirodenii dulci se poate consuma chiar și în afara mesei. După ce ai fiert și curățat ouăle trebuie să le dai printr-un amestec de sare–piper-curcuma-chimion-ras el hanout.

 

Andiva.

 Andiva este leguma perfectă pentru o gustare gurmandă. Este bogată în fibre și săracă în calorii deci este foarte bună. Fă niște barchete cu andive de înmuiat într-un sos cu iaurt și cu lămâie.

 

Castravetele.

 Castravetele este diuretic și conține foarte multă apă. Și mai conține și foarte puține calorii. Rondelele sau batoanele sunt iubite de cei care vor să mănânce crud. Dar iată o idee și mai bună – îl poți consuma răzuit alături de măr și asezonat cu suc de lămâie. Mai pune și puțină sare și mentă și gata.

 

Ciupercile.

 Sărace în calorii, ciupercile sunt ideale pentru o pauză gurmandă fără griji pentru siluetă. Le poți consuma chiar și crude doar asezonate cu un strop de suc de lămâie. Sau mai poți face o umplutură pentru ciuperci cu un ou fiert tare, cu țibuletă și cu pătrunjel. Mai poți adăuga și floare de sare sau vinegretă.

 

Apa.

 Apa este cea mai cunoscută soluție pentru a înlătura foamea. Pentru a te hidrata cu plăcere însă poți aromatiza apa cu mentă, cu semințe de fenicul, cu rondele de lămâie verde, de portocale sau de castravete.

 

Tapioca.

 Pentru a scăpa de dorința de dulce poți prepara o băutură pe bază de tapioca. Are o textură mai densă și vine cu o senzație rapidă de sațietate. Pune la fiert lapte degresat, îndulcește cu puțin sirop de agave, cu o linguriță de tapioca și scorțișoară. Lasă pe foc până când perlele de tapioca devin transparente și când amestecul devine mai dens. Poți infuza astfel și ceaiul sau condimente în lapte.

 

Creveții.

 La aperitiv poți degusta fără moderație creveți, o foarte bună sursă de proteine cu foarte puține calorii. Se pot asezona cu suc de lămâie și nu cu maioneză. Mai adaugă și ghimbir și nu vei regreta.

 

Mărul.

 Mărul stimulează și accelerează tranzitul. Poți prepara cu el o gustare în 2 timpi și 3 mișcări. Curăță și golește un măr și pune-l într-un bol la microunde. Adaugă apă și scorțișoară și gata.