Dieta Seignalet

 

Seignalet – secretele unei diete miraculoase

dieta seignalet

 Tendinită, artroză, osteoporoză, gută, probleme dermatologice, diabet, cancer, scleroză în plăci, boala Crohn…conform dr. Seignalet, originea unui număr mare de boli se găsește în intestinele noastre fiind de ajuns să ne schimbăm alimentația pentru a le trata. Seignalet este o dietă miracol ale cărei beneficii au fost dovedite științific.

 Dr. Seignalet a ajuns în urma mai multor studii la o concluzie stupefiantă: majoritatea din bolile cronice moderne au drept factor declanșator alimentația modernă. Un simplu regim alimentar este de ajuns să le venim de hac. Teoria acestuia este următoarea: alimentația modernă dezechilibrează funcționarea modernă a intestinului gros, provocând intrarea moleculelor alimentare și ale bacteriilor din flora intestinală în organism a cărui funcționare este perturbată la rândul său. Conform dr. Seignalet, aceste numeroase molecule alimentare și bacteriene sunt principalele responsabile de 90% din boli.

 

Principiile dietei Seignalet

 Această dietă constă în schimbarea obiceiurilor alimentare. Aceste schimbări au efecte rapide asupra sănătății, reducând permeabilitatea sau porozitatea intestinală. Astfel, se vor evita un număr mare de boli autoimune.

 Exclude din alimentație cerealele moderne: porumb, grâu, secară, orz, ovăz și derivatele acestora precum făină, fulgi sau pâine, croissantele, biscuiții, pizza, paste, popcorn, bere și proteinele din cerealele moderne aflate în unele conserve sau mâncăruri industriale.

 Exclude lactatele animale: de vacă, de capră, oaie și derivatele acestora: unt, brânză, iaurturi și proteine din lapte existente în hrana industrială.

 Evită dulciurile precum gemul sau caramelul. Exclude din alimentație băuturile din zaharuri albe (sucuri carbogazoase, sucuri din fructe) și berea (proteine din orz). Ceea ce poți consuma: apă de la robinet, apă minerală, cafea și ceai în cantități moderate.

 Evită uleiurile rafinate și margarina care conțin uleiuri hidrogenate. Consumă zilnic uleiuri vegetale crude de calitate care conferă acizi grași esențiali organismului. Evită conservele, limitează consumul de ciocolată, mănâncă pe cât posibil crud: legume proaspete, ouă, pește, oleaginoase.

 

Eexmplu de meniu

 - Micul dejun: ciocolată neagră, miere, un fruct de sezon, un fruct uscat, o cană de cafea sau ceai;

 - Prânz: o cruditate, o legumă verde, oleaginoase, două tipuri de fructe;

 - Cină: o cruditate, o legumă uscată, o bucată de carne, 2 ouă crude sau un pește sau un produs de mare, 2 tipuri de fructe;

 

Scopul dietei Seignalet

 Scopul principal al regimului Seignalet, un regim hipotoxic, este, drept urmare, schimbarea obiceiurilor alimentare.

 Dieta Seignalet este ideală pentru tine dacă: îți dorești din toată inima să îți schimbi alimentația pentru a-ți ameliora starea de sănătate, nu doar să slăbești câteva kilograme.

 

Avantajele dietei Seignalet

 Cu ajutorul acestei diete vei reuși să redescoperi adevăratul gust al alimentelor, asta deoarece gătitul în exces este interzis în egală măsura. Astfel, nu vei deveni dependentă de mâncarea gata preparată.

 

Dezavantajele dietei Seignalet

 Dieta Seignalet ți s-ar putea părea mult prea restrictivă. La fel ca majoritatea dietelor restrictive, și dieta Seignalet poate fi una destul de periculoasă. Dieta Seignalet interzice consumul de alimente precum lactatele, cerealele (grâu, porumb, orz, ovăz) și unele uleiuri. Această dietă poate provoca o sumedenie de carențe periculoase care, la rândul lor, provoacă o stare de oboseală și de frustrare.