Alimente care te ajută să slăbești

 

Top 10 alimente “dibace” care te ajută să slăbești

alimente care te ajuta sa slabesti

 Datorită unor ingrediente mai dibace, bogate în proteine, în fibre și foarte lejere atunci când vine vorba despre calorii, poți să îți transformi felurile de mâncare clasice în niște versiuni mai light și mai corecte, cele mai bune prietene pentru silueta ta. Să vedem însă care sunt acestea.

 

Brânză albă și petit suisse cu 0% grăsimi, super lejere.

 Sunt produsele indispensabile pentru a prepara cele mai onctuoase dar și cele mai lejere sosuri. Se pot folosi și pentru tot felul de aluaturi, de prăjituri, etc.

 

Agar-agar, un gelifiant 100% natural.

 Versiunea vegetală a gelatinei care se extrage dintr-o algă roșie. 2 grame de agar-agar sunt mai mult decât suficiente pentru a gelifia aproximativ 50 cl de lichid. Și asta doar cu 6 calorii de-abia. Poți prepara deci cele mai rapide deserturi și dulcețurile cele mai lejere.

 

Semințele de chia, micile semințe care se umflă.

 Aceste semințe minuscule, bogate în fibre se umflă la contactul cu un lichid. Rezultatul – cele mai onctuoase preparate și un efect care înlătură foamea extrem de rapid. În plus, mai conțin și Omega 3.

 

Crema de soia, zero colesterol.

 Cu 170 de kcal pentru 100 de grame și zero colesterol, crema de soia poate înlocui smântâna în numeroase rețete și te ajută să prepari și cele mai delicioase vinegrete.

 

Brânza light, plină de proteine.

 Este onctuoasă, este bogată în proteine, dar și slabă în lipide. Acest tip de cremă vine cu o textură ideală pentru multe preparate, delicioase dar light. Aici intră riletele de pește sau tot felul de cheesecake.

 

Lapte concentrat, semi-degresat, fără zahăr pentru cele mai lejere spume.

 Așa cum este poate să înlocuiască smântâna lichidă din clafoutis, panna cotta, quiche sau flanuri. Rece și bătut poate să înlocuiască un sos chantilly. Calorii mai puține deci pentru spume și alte deserturi lejere.

 

Piure de migdale pentru grăsimile bune.

 Este cel care înlocuiește untul în tot felul de preparate și care vine cu o mulțime de minerale și 20% proteine. Vine și cu o majoritate de lipide bune.

 

Siropul de agave, anti-zahăr.

 Siropul de agave are un efect puternic de îndulcire dar un indice glicemic scăzut.

 

Fulgii de ovăz și de grâu, pentru fibre.

 Fulgii de ovăz se pot folosi în locul făinii iar cel de grâu vine cu mai multe fibre și poate îmbogăți biscuiții.

 

Iaurt cu soia.

 Iaurtul cu soia vine cu mai multă onctuozitate pentru preparatele dulci sau sărate.