Alimente transformate de evitat

 

Alimentele transformate sunt extrem de nocive pentru sănătate

alimente transformate de evitat

 Uneori, nu dăm prea mare atenție alimentelor consumate, nu suntem conștienți de ceea ce mâncăm. Însă, despre unele alimente precum alimentele transformate trebuie să știi mai multe lucruri înainte să le consumi.

 Alimentele transformate sunt peste tot, au un gust bun, creează o dependență alimentară, sunt practice în momentul în care suntem grăbiți și nu sunt atât de costisitoare. Consumatorii sunt foarte atrași de alimentele transformate. Atenție însă: aceste alimente transformate sunt extrem de nocive pentru sănătate. Chiar dacă este aproape imposibil să le elimini din alimentație, ar trebui să știi ce se află în farfuria ta pentru a ști cât mai multe despre ceea ce consumi.

 

Hot–dog și alte cărnuri transformate

 Majoritatea sosurilor din hot-dog și cărnurilor transformate precum mezelurile conțin foarte multă sare, materii grase, arome artificiale și agenți de conservare. Nu sunt deloc nutritive, sunt cancerigene. Dacă vrei să îți faci un sandwich, alege carnea proaspătă, mai bogată în proteine decât carnea rece. Sau, optează pentru un hot-dog vegetarian.

 

Crochetele de pui

Le putem găsi în marea majoritate a lanțurilor de fast-food. Sunt prezente chiar și sub formă de animale spre marea plăcere a celor mici. Destul de greu să-i încurajezi să mănânce o salată care nu seamănă cu un leu sau cu o girafă! Acest tip de crochete se găsesc și sub forma congelată. Se prepară extrem de ușor. Însă, ar trebui să le eviți deoarece conțin foarte multă sare, grăsimi și agenți de conservare. Din când în când, le poți consuma la fast-food, dar nu foarte des!

 

Cerealele dulci

 Ai impresia că aceste cereale sunt sănătoase și hrănitoare însă cerealele aflate în comerț au un conținut bogat de zahăr ceea ce favorizează diabetul. În plus, au un conținut sărac în fibre. Alege cerealele cu un conținut de cel puțin 5g de fibre și cu un conținut cât mai scăzut de zahăr. Pentru a varia gustul adaugă în bolul cu cereale fructe proaspete.

 

Cartofii prăjiți

 Cartofii prăjiți au un conținut ridicat de calorii. Dacă ai obiceiul să îi consumi în mod regulat, riști să suferi de diabet și să iei câteva kilograme în plus. Aportul nutritiv al cartofilor prăjiți este extrem de slab. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îi elimini definitiv din alimentație. Îi poți consuma din când în când, cu moderație. Gătește-i acasă cu foarte puțin ulei.

 

Chipsuri

 Dacă vrei să slăbești, chipsurile îți vor anula toate eforturile. Chipsurile conțin multă sare, grăsimi, calorii, agenți de conservare, foarte puține fibre și nutrienți. Dacă ții neapărat să ai o gustare, alege nucile sau migdalele.

 

Băuturile carbogazoase

 Băuturile carbogazoase sunt pline de calorii și de zahăr, nu au absolut nici un element nutritiv. În plus, acestea conțin sirop de porumb bogat în fructoză. Studiile arată faptul că acest tip de băuturi provoacă o creștere importantă a nivelului de glicemie și deteriorează celulele hepatice.

 

Biscuiții, prăjiturile, brioșele

 Toate aceste produse de patiserie cumpărate au aceleași efecte nocive. Pe lângă faptul că sunt bogate în zahăr și în sare, aceste produse conțin în cantități mari grăsimi trans. Cel mai bine ar fi să le prepari tu acasă, cu ingrediente sănătoase.