Plante care te ajută să slăbești

 

Patru plante care te ajută să slăbești

plante care te ajuta sa slabesti

 Plante care alungă senzația de foame, care ard grăsimile, plante digestive, aceste patru plante sunt cele care te pot ajuta să te scapi de kilogramele în plus care te agasează și de care vrei să scapi până la sărbători.

 Alături de un regim alimentar sănătos și de o activitatea fizică regulată, unele plante pot venii cu un plus de ajutor alături de eforturile alimentare pe care le faci deja. Pentru a le utiliza cât mai bine însă, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi.

 

Konjac, o plantă naturală care alungă senzația de foame.

 Tuberculul de Konjac, cel care se cultivă în Asia este constituit din fibre care au capacitatea de a absorbi cel puțin până la 60% din greutatea lor în apă. Konjacul este și foarte slab în calorii și vine deci și cu o senzație mai mare și mai îndelungată de sațietate.

 Cum se folosește konjacul? Se recomandă, datorită nivelului lor de apă, să se consume câteva crudități înainte de a înghiți 1 g de pudră alături de un pahar de apă. Astfel, produsul rămâne în stomac și fibrele sale se vor umfla. și de aici vine și o senzație de sațietate care taie orice poftă de a mai mânca din nou sau mai mult.

 Dar nu trebuie să consumi konjac dacă suferi din cauza constipației fără un diagnostic precis de la medic. Dar konjacul poate să ajute intestinele care sunt mai leneșe care sunt atinse și ele de o constipație mai banală.

 

Griffonia, o plantă care te ajută să nu mai ronțăi atât.

 Originară din Africa de vest, această leguminoasă are niște semințe care conțin un precursor al serotoninei. Și cum serotonina este hormonul cerebral al unei stări de bună dispoziție, semințele de griffonia te ajută să controlezi mai bine dorințele de a ronțăi ceva dulce.

 Cum se poate folosi? Trebuie să absorbi între 750 și 900 de mg de extras uscat pe zi. Cel mai bine ar fi să îl absorbi în jur de ora 18 alături de ciocolată.

 

Maté, o plantă care arde grăsimile.

 Este o plantă care provine din America de Sud care conține cafeină și teobromină. În mod tradițional se infuzează și se consumă toată ziua pentru a se stimula sistemul nervos central. Dar este ideal și pentru a accelera degradarea grăsimilor stocate în țesuturile adipoase dar și a zahărului care este stocat în ficat.

 Și datorită cafeinei, se mai măresc și arderile energetice ale corpului când se odihnește.

 Frunzele acestei plante se folosesc sub formă de extras uscat sau fluid. Se consumă dimineața diluat într-o băutură. Se mai poate prepara și o infuzie.

 

Anghinarea, un digestiv înainte de masă.

 Frunzele de anghinare sunt cele care conțin niște principii amare care stimulează secreția bilei dar și evacuarea sa. Frunzele uscate sau proaspete se pot folosi în infuzie.

 

Trei plante care ajută la slăbit au fost interzise.

 Nu toate plantele sunt un atu pentru slăbire. Trei plante au fost interzise din cauza efectelor lor nefaste.

 - Garcinia cambogia, despre care se spune că reglează apetitul.

 - Fructul verde al lui citrus aurantium care arde grăsimile.

 - Hoodia gordonii care înlătură foamea.