Secretele regimului Raw Food

 

Regimul Raw Food te ajută ca să slăbești și să fi sănătoasă

secretele regimului raw food

 Te tentează să mănânci crud pentru a slabi și a fi perfect sănătoasă? Dacă răspunsul este Da, nu mai aștepta și descoperă repede secretele alimentației Raw Food. Beneficii, principii, meniuri, avantaje, dezavantaje…noi îți spunem tot!

 

De unde vine termenul de Raw Food?

 Popularizat în Statele Unite, mai exact în California, regimul sănătos Raw Food a luat naștere în anul 1950 în Boston. Ann Wigmore a reușit să se vindece de două tipuri de cancer aplicând principiile acestei alimentații bio, provenind din pământ, revoluționară și ideală pentru corp, sănătate și bunăstare.

 

Punctul forte al regimului Raw Food constă în consumul de fibre.

 În general, se recomandă consumul a 12g de fibre pe zi în timp ce ar trebui să consumăm cel puțin 25-30g de fibre pe zi. Fibrele ne protejează de un număr mare de afecțiuni precum diabetul, reglează stocarea colesterolului și permit prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului colorectal.

 

2 principii ale regimului Raw Food: crud și bio

 Raw food, tradus prin hrană crudă are două principii.:

 - Primul constă în consumul de alimente brute, nerafinate, netransformate deoarece sunt purtătoare de viață și de energie. Vei putea adapta acest regim în funcție de preferințe: fie vei adopta un regim vegetarian (consumând ouă și produse lactate), fie vei adopta un regim în cadrul căruia carnea și produsele de origine animală sunt complet interzise. Trebuie să mizezi pe fructe, legume, semințe și nuci.

 - Al doilea principiu constă în sărirea peste etapa de gătire sau minimizarea acesteia pentru a păstra vitaminele, mineralele și enzimele din alimente. Nu trebuie să depășești o temperatură de 40 de grade, suficientă pentru a obține o deshidratare însă pentru a păstra în același timp beneficiile alimentelor.

 

Raw Food te ajută să slăbești

 Esențiale în cadrul regimului Raw Food sunt fructele, legumele, cerealele și semințele germinate pentru a-ți face plinul cu vitamine care nu vor fi distruse prin gătire. Toate acestea au un conținut sărac de calorii ceea ce înseamnă că regimul Raw Food te va ajuta să îți păstrezi silueta. Regimul Raw Food conferă maxim 2000 de calorii pe zi. A mânca crud înseamnă a-ți face plinul cu alimente bogate în fibre și în proteine care favorizează senzația de sațietate. Mănânci când îți este foame.

 Fructele și legumele crude se pot consuma la orice oră din zi, fără moderație. Leguminoasele, semințele și nucile, bogate în proteine și în acizi aminați trebuie consumate cu moderație. Algele, ierburile și plantele aromatice trebuie consumate cât mai rar.

 - Dimineața: suc din iarbă de grâu, un fruct proaspăt, o felie de pâine din grâu germinat.

 - După-amiaza: Salată orientală de varză, lasagna, spumă de ciocolată.

 - Seara: minestrone cu legume, crumble de căpșuni cu nuci cajou.

 

Alimente interzise in cadrul regimului Raw Food

 În cadrul regimului Raw Food poți consuma cu moderație carne de vită, de pasăre, pește, ouă sau un produs lactat. În schimb, carnea de porc, cartofii, orezul, pastele sau pâinea ar trebui excluse deoarece gătitul acestora durează destul de mult și enzimele din alimente dispar.

 

Dezavantajele regimului Raw Food

 În momentul în care mâncăm crud suntem expuși intoxicațiilor alimentare. De aceea, fructele și legumele trebuie spălate bine înainte de consumare.