Dieta anti-rid

 

Dieta anti-rid

dieta anti rid

 Primele riduri au început deja să își facă apariția? Ai deja formate câteva riduri? Trebuie să știi că ridurile pot fi prevenite prin consumarea alimentelor anti-rid. Adoptă de urgență dieta anti-rid.

 

Consumă fructe

 Fructele conțin antioxidanți (flavoinoide, Vitamina C, Vitamina E, caroteni) și conferă o protecție eficientă împotriva radicalilor liberi de origine solară. Consumul regulat de fructe îi permite corpului să funcționeze în parametri normali ceea ce are un efect pozitiv asupra pielii. Vitamina C ajută la sintetizarea colagenului care intră în compoziția pielii. Vitamina C ajută și la îmbunătățirea micro-circulației ceea ce se vede imediat asupra prospețimii pielii.

 Fructele de privilegiat pentru o piele fără riduri: toate fructele sunt ideal de consumat, citricele în special, fructele roșii sau mai închise la culoare precum strugurii (bogați în flavonoide). Fructele grase precum avocado sau nucile sunt bogate în grăsimi benefice pielii.

 Câte fructe consumăm pe zi: ideal, un fruct citric pe zi și un kiwi dimineața. Trei mere consumate de-a lungul întregii zile, căpșuni, zmeură, coacăze roșii sau un pumn de cireșe la prânz, un compot fără zahăr după cină.

 

Alegerea uleiurilor benefice

 Pentru a frâna îmbătrânirea pielii și aparitia ridurilor, trebuie să alegi uleiurile bogate în Omega 3 și în acizi grași mononesaturați. Acest lucru permite restabilirea echilibrului Omega 3/Omega 6, brutalizat de alimentația modernă. Bine alimentată cu acizi grași Omega 3 pielea va fi mai suplă și mai catifelată. În alimentația de zi cu zi optează pentru uleiuri bogate în Omega 3 precum uleiul de nuci, uleiul de rapiță, uleiul de in. Aceste uleiuri trebuie să fie consumate crude, adăugate în salate.

 

Mănâncă alcalin pentru o piele fără riduri

 Regula echilibrului acido-bazic din organism reprezintă o revoluție dietetică a secolului XXI. Aceasta constă în creșterea porției de alimente alcaline și reducerea porției de alimente acidifiante. Scopul? Menținerea unui echilibru pentru a se evita acidoza. Or, acidoza face pielea mai ternă, uscată, slăbește țesutul de susținere a pielii, favorizează problemele inflamatorii.

 Trebuie să crești rația de legume și fructe proaspete, netransformate, alimentele bogate în apă. Elimină din farfurie alimentele industriale, rafinate, brânzeturile.

 

Consumă mai multe vegetale

 Varza și vegetalele cu frunză verde sunt pline de vitamine. Aceste alimente contribuie la asimilarea proteinelor din carne și din pește. Acestea sunt prietenele noastre de nădejde. Folații conținuți de vegetale joacă un rol esențial în reînnoirea celulelor pielii. Siliciul pe care îl conțin hrănește colagenul. Unele vegetale sunt bogate în antioxidanți care dezinfectează intestinul.

 Toate cruciferele (varză, conopidă, broccoli), toate legumele cu frunze verzi (spanac, ridiche, salată) sunt ideal de consumat pentru prevenirea și estomparea ridurilor.