Monodieta, dieta de care ai nevoie

 

Dacă ai urma o monodietă?

monodieta dieta de care ai nevoie

 Ești în căutarea unei modalități accesibile, nici prea lungă, nici prea costisitoare care să te ajute să-ți regăsești senzația de bunăstare și să pierzi în greutate în același timp? Încearcă monodieta.

 Monodieta este o practică folosită în mod frecvent pentru detoxifierea corpului în cadrul căreia alegi să consumi o singură categorie de alimente pentru a reduce munca de asimilare a sistemului tău digestiv și pentru a stimula procesul de detoxifiere. Alimentele în cauză sunt alese cu grijă și se schimbă în funcție de sezon. Monodieta este o dietă extrem de eficientă.

 

În ceea ce privește monodieta, ai mai multe posibilități:

 - O zi de monodietă;

 - 3 zile de monodietă;

 - O masă pe zi, timp de o săptămână, de monodietă;

 Îți recomandăm să începi cu monodieta de o zi care va fi suficient de accesibilă și agreabilă de urmat pentru a nu provoca frustrări și să îți permite o detoxifiere blândă a organismului. O zi de monodietă nu provoacă anxietate sau alte presiuni psihice sau fizice.

 

Momentul potrivit în care să ținem monodieta

 Alege momentul din săptămână în care ai toate șansele să te relaxezi, să practici activități pe placul tău, momentul în care nu vei fi atât de solicitată de familie sau de prieteni. Îți recomandăm să urmezi această monodietă într-o zi de Sâmbătă sau de Duminică.

 

Ce alimente consumăm în timpul monodietei?

 Monodieta pleacă de la următorul principiu: fiecare aliment necesită un timp și un loc de digestie diferit. Cu cât sunt mai complexe felurile de mâncare, cu atât digestia lor va solicita mai multă energie și timp din partea sistemului digestiv. Este important să înțelegi că sistemul nostru digestiv funcționează în funcție de două moduri:

 - Modul de asimilare – care are loc după o masă (câteva minute sau câteva ore în funcție de conținutul farfuriei), mod ce constă în asimilarea tuturor nutrienților și componentelor din farfurie.

 - Modul de eliminare – are loc în momentul în care sistemul digestiv este gol și se poate în sfârșit debarasa de toxinele și alimentele nedigerate.

 Monodieta are drept scop principal de a-ți face sistemul digestiv să treacă o zi întreagă sau trei prin procesul de eliminare. Alimentele recomandate în cadrul monodietei sunt cele de sezon și de origine biologică.

 

Variante de monodietă

 Poți urma o monodietă pe bază de sucuri de legume. În acest sens, trebuie să amesteci mai multe legume și să le introduci în blender pentru a obține sucul.

 Monodieta pe bază de suc de fructe este și ea eficientă. Monodieta pe bază de cereale, orez sau cereale bogate în nutrienți precum secara, orzul sau ovăzul va fi extrem de benefică pentru colonul tău.