Dieta Fletcher

 

Dieta Fletcher

dieta fletcher

 Dieta Fletcher se distinge de celelalte diete clasice datorită principiilor sale neobișnuite. Dieta Fletcher este o dietă care, pentru a slăbi, îți propune să…mesteci. Da, ai auzit bine!

 

Originile și principiile dietei Fletcher

 Inventată de către Horace Fletcher, un pasionat de alimentele sănătoase, spre sfârșitul secolului al XIX-lea, dieta Fletcher are o serie de principii fundamentale ce o diferențiază în mod clar de celelalte diete. Dar să vorbim mai întâi puțin de originea acestei diete mai puțin obișnuite. Horace Fletcher suferea de indigestie după fiecare masă. De aceea, pentru a remedia această problemă supărătoare, a început să caute soluții experimentând. După mai multe cercetări, acesta a ajuns la concluzia că indigestia se datorează faptului că nu mesteca bine alimentele, organismul fiind cel care trebuia să facă treaba dinților.

 Drept urmare, Horace Fletcher a încercat o nouă metodă pentru a digera mai bine alimentele consumate: a mestecat mai încet și mai bine. În cursul cercetărilor sale, acesta a mestecat de mai multe ori alimentele până când acestea au devenit fluide pentru ca acestea să se digere mai bine în organism fără ajutorul metabolismului alimentar. Lucrul cel mai surprinzător este faptul că Horace Fletcher a încercat și mestecarea…lichidelor. Conform acestuia, și lichidele trebuie mestecate, amestecându-le cu saliva. Cu ajutorul dietei inventate de el, Horace a slăbit 20kg, starea dinților săi s-a îmbunătățit.

 Însă Fletcher nu și-a oprit cercetările. A studiat și excrețiile umane pentru a afla cum reacționează organismul uman asimilând un anume tip de aliment. A constatat faptul că fiecare excreție testată nu avea același miros, mirosea bine sau rău, în funcție de alimentul consumat.

 

Dieta Fletcher posedă o mulțime de atuuri.

 Facilitează digestia și contribuie la buna funcționare a organismului. Lichidul alimentar datorat unei mestecări lungi provoacă senzația de sațietate care, indirect, permite pierderea în greutate. Drept urmare, trebuie să mesteci de mai multe ori fiecare bucată de mâncare. În cadrul dietei Fletcher toate alimentele sunt autorizate, fără excepție. Singura condiție este ca acestea să fie bine mestecate. Cu toate acestea, trebuie să îți alegi în mod corect alimentația. Alimentele autorizate sunt cele care nu dăunează sănătății. Dieta Fletcher preconizează o alimentație săracă în proteine pentru a-ți regăsi bunăstarea fără cafea, ceai sau alcool.

 

Avantajele dietei Fletcher

 Pierderea în greutate este spectaculoasă datorită senzației de sațietate conferite rapid. Starea generală de sănătate se îmbunătățește rapid. Cu ajutorul acestei diete, oamenii învață să se hrănească mai sănătos.

 

Dezavantajele dietei Fletcher

 Mestecatul lent poate fi obositor la început, până te obișnuiești. Fletcher nu recomandă consumul de fibre deoarece acestea nu pot fi mestecate. Or, alimentația săracă în fibre provoacă constipație.