Este potrivita dieta ta ?

 

Semne care arată că dieta pe care o urmezi este nepotrivită

este potrivita dieta ta

 Dieta pe care o urmezi are o mulțime de promisiuni care par prea frumoase pentru a fi adevărate? Iată care sunt semnele care ți-ar putea indica faptul că dieta nu îți va oferi rezultatele scontate.

 Persoanele care au reușit să slăbească și să rămână pe p perioadă lungă de timp la acea greutate au un lucru în comun: și-au modificat stilul de viață. Acest lucru ți-ar putea părea un clișeu dar dacă vrei într-adevăr să slăbești trebuie să îți supraveghezi porțiile, să alegi alimentele sănătoase în detrimentul alimentelor nesănătoase și să identifici declanșatorii emoționali care au dus la excesele alimentare.

 

Alimentele impuse de dietă nu fac parte din regimul tău alimentar obișnuit

 Dacă nu îți imaginezi masa de duminică fără carnea la rotisor îți va fi foarte greu să urmezi un regim vegetarian. Dacă ești conștientă de faptul că nu poți consacra mai mult de 15 minute pregătirii cinei, atunci dietele care cer o preparare îndelungată a mesei devin o problemă pentru tine. Dacă dieta respectivă este incompatibilă cu stilul tău de viață, șansele ca tu să o urmezi ca la carte sunt mici.

 

Separă diferitele grupe de alimente

 Majoritatea nutriționiștilor îți vor spune că nu există un aliment pe care nu ar trebui să îl mai consumi niciodată. Există o mulțime de alimente care ar trebui consumate extrem de rar precum cartofii prăjiți. Cu toate acestea, dietele care elimină în totalitate un macronutrient, glucidele în special, nu sunt viabile pe termen lung. Glucidele sunt esențiale pentru energie.

 

Pierderea în greutate întârzie să se arate

 Dimensiunea psihologică este esențială în cadrul unui regim. Dacă acul cântarului rămâne nemișcat și blugii au rămas la fel de strâmți după câteva zile de dietă, ai putea fi din ce în ce mai descurajată și să abandonezi dieta începută.

 

Sportul lipsește din cadrul dietei

 Toată lumea cunoaște efectele binefăcătoare ale sportului asupra siluetei și asupra organismului. Sportul, singur, îți permite să pierzi cel puțin 3% din masa corporală. O dietă care afirmă că exercițiile fizice sunt inutile sau care nu îți recomandă să faci mișcare ar trebui să ți se pară suspectă. Activitatea fizică are o mulțime de beneficii care nu sunt neapărat asociate pierderii în greutate dar sunt la fel de prețioase: îmbunătățirea insulinorezistenței, prevenirea insomniei, îmbunătățirea funcției pulmonare, stimularea energiei, întărirea oaselor, prevenirea durerii cronice.

 

Nu îți conferă alte beneficii

 Dacă numărul kilogramelor pe care vrei să le pierzi sunt multe, atunci cu siguranță ai și alte probleme: un nivel de colesterol sau de glucoză ridicat, hipertensiune sau simptome de durere cronică. Dacă după câteva luni dieta te-a ajutat doar să slăbești, problemele celelalte rămânând la fel, înseamnă că aceasta nu reprezintă cea mai sănătoasă metodă de a slăbi.