Regim detox cu sfecla rosie

 

Un regim detox cu sfeclă roşie

regim detox cu sfecla rosie

 Ştiai că sfecla roşie este un adevărat aliat atunci când vine vorba despre detoxifiere sau despre slăbire sau formă? Sfecla roşie contribuie la suprimarea deşeurilor toxice prezente în organism, datorită metioninei, dar favorizează şi eliminarea acizilor graşi care poluează ficatul datorită betaninei.

 Un regim detox pe bază de sfeclă roşie este deci o adevărată cură pentru sănătatea ta. În câteva zile vei simţi o stare de bine minunată care nu te va mai lăsa să dai iama în dulciuri şi în alimente grase.

 

Cum trebuie să se ţină această cură cu sfeclă roşie?

 Cura cu sfeclă roşie, pentru a fi eficientă, trebuie să dureze măcar o săptămână dar se poate prelungi şi până la o lună.

 

Suc de sfeclă roşie şi suc de lămâie

 Cel mai bine ar fi să consumi sfeclă roşie alături de alte alimente care sunt bune pentru menținerea în formă şi pentru detoxifiere. Aici intră şi sucul de lămâie. Poţi bea mai multe pahare pe zi de suc de lămâie cu miere sau cu sirop de arţar. Bea un pahar dimineața înainte cu o jumătate de oră de micul dejun.

 

Consuma sfeclă roşie la toate mesele

 Integrează sfeclă roşie în toate mesele şi dimineața dacă poţi. sfeclă roşie o poți fierbe, dar crudă va fi mai eficientă. sfeclă roşie o poţi asezona cu suc de lămâie şi cu usturoi pudră, poţi adăuga pătrunjel şi ceapă mărunțită. Ai un antreu ideal pentru a te menține în formă. Restul meselor nu trebuie să conţină prea multe grăsimi sau zahăr. Mesele care conțin cât mai multe legume, peşte sau tofu, totul asezonat cu oţet balsamic sunt cele mai potrivite.

 

Bea pe parcursul zilei suc de sfeclă roşie

 Dacă îţi este foame sau sete poţi bea de-a lungul întregii zile suc de sfeclă roşie. Este un excelent suc detox care are o consistenţă lichidă şi care va ameliora eliminarea de toxine. Pentru a-l prepara, ai nevoie de două sfecle fierte şi de şase morcovi curăţaţi. Sucul de sfeclă roşie este un suc plin de vitamine care se poate consuma atât dimineaţa cât şi după-masa în loc să ronţăi nişte dulciuri.

 

Câteva idei de mese cu sfeclă roşie.

 Dacă ţii mai mult timp această cură cu sfeclă roşie poate să devină monotonă. Nu este cazul dacă prepari în mai multe feluri sfeclă roşie. Poţi prepara de exemplu o spumă cu sfeclă roşie, cu o lingură de smântână şi cu busuioc şi usturoi. Cu oţet balsamic este la fel de delicioasă.

 O salată de sfeclă roşie şi hering care să mai conţină şi cartofi şi castraveţi muraţi te va ajuta să te bucuri de o masă atât savuroasă cât şi sănătoasă.