Elimina ideile preconcepute daca vrei sa slabesti

 

8 idei preconcepute la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

elimina ideile preconcepute daca vrei sa slabesti

 A începe o dietă înseamnă în primul rând a accepta că există o multitudine de idei preconcepute cu privire la acest subiect. Știu ca vrei sa slăbești, o mulțime de doamne și domnișoare sunt dornice să scape de kilogramele în plus. Înainte de a începe orice dietă, iată care sunt cele 8 idei preconcepute la care trebuie să renunți neapărat.

 

Grăsimea îngrașă

 Măsura este cuvântul cheie în acest caz. În termen de calitate, 100 de calorii dintr-o doză de Cola nu se compară cu 100 de calorii din uleiul de măsline care conține Omega 3, perfecți pentru hormonii tiroidieni sau pentru sistemul imunitar. Omega 3 sunt acizi grași esențiali. Uleiul de nuci, de rapiță sau de soia sunt excelente pentru sănătate, spre deosebire de grăsimile din fast-food.

 

În timpul unei diete, pâinea trebuie eliminată din alimentație

 Nu toate tipurile de pâine îngrașă. Trebuie să mănânci inteligent. Pâinea toast și pâinea albă conțin zahăr. Cu alte cuvinte, nu sunt ideale pentru silueta ta. Însă domeniul brutăriei nu se rezumă la aceste două produse. Din fericire. Există și pâine cu levain dar și o mulțime de rețete fără produse chimice.

 

Aspartamul nu îngrașă

 În timpul unei diete, o mulțime de femei își îndreaptă atenția asupra sucurilor dietetice cu îndulcitor printre care și aspartamul. Consumatorii sunt incitați să mănânce și să bea mai mult decât în mod normal. În momentul în care consumă sucul, un mesaj este trimis spre creier. Deosebire este că, în cazul zahărului fals cum este aspartamul, nu există un aport de glucoză. Problema este următoarea: creierul nostru face ceea ce este obișnuit să facă: îi cere pancreasului să secrete insulină pentru a regla glicemia al cărui nivel de fapt nu s e mișcă deloc. Această absență a zahărului din corp va fi imediat analizată drept o carență de către creier care este debusolat.

 Acesta din urmă va reacționa cerând un aport urgent de zahăr, provocând o hipoglicemie reacțională și o poftă de a consuma ceva dulce. Acest fenomen este cel care determină luarea în greutate.

 

În timpul unei diete, trebuie să aștepți să îți fie foame

 Un lucru fals conform nutriționiștilor. Cu cât de privezi mai mult și mai des de hrană cu atât îți va fi mai greu să fii constantă. Drept urmare, vei avea poftă să mănânci și mai mult.

 

Trebuie să sari peste o masă pentru a accelera pierderea în greutate

 O dietă trebuie să cuprinsă toate cele trei mese principale. Dacă sari peste o masă principală, senzația de foame va fi din ce în ce mai puternică. Acest lucru reprezintă o poartă deschisă spre o alimentație mai bogată, cu alimente ce se dovedesc a fi bogate în calorii.

 

Optează pentru produse dietetice și salate

 Este o greșeală să credem faptul că o salata consumată în pauza de prânz ne va ajuta să ne păstrăm silueta sau să pierdem cele câteva kilograme în plus. Aceasta salată va face doar să accentueze senzația de foame.

 

Elimină gustarea de după-amiază

 Specialiștii ne spun că gustarea nu este rezervată doar copiilor. Este o masă la fel ca și celelalte, pe care nu trebuie să o ignorăm. Nu trebuie să ne privăm de gustarea de după-amiază. Trebuie să alegi cu atenție alimentele care compun gustarea. Iată care sunt recomandările: două iaurturi cu un fruct, brânză, puțină pâine. Proteinele vor conferi senzația de sațietate și nu vei mai avea poftă de mâncare până la cină.

 

Sportul te ajută să slăbești

 Activitatea fizică trebuie să fie însoțită de o alimentație sănătoasă. Degeaba faci sport dacă ai o alimentație bogată în grăsime. Sportul este bun pentru sănătate, pentru evitarea stresului și combaterea problemelor cardiovasculare.