Dieta Tokyo – Paris

 

Ai auzit de dieta Tokyo – Paris?

dieta tokyo paris

 Slăbești fără frustrări și devii mai frumoasă! Asta este promisiunea dietei Tokyo – Paris! Dieta Tokyo – Paris fost creată de către Sophie Ortega, nutriționist și medic estetician și este inspirată din cultura japoneză: alimente gurmande și bogate în nutrienți, o viață plină de mișcare și alegeri dictate de înțelepciune.

 

În ce constă dieta Tokyo – Paris?

 Dieta Tokyo – Paris constă în adoptarea și exploatarea tuturor beneficiilor și secretelor de frumusețe inspirate din modelul japonez și francez. Și, pentru asta, nu este nevoie să fii expertă în sushi! În program, un regim bogat în nutrienți și bazat pe alimente cu o densitate calorică scăzută – în special konjac și derivații săi – fără să fie nevoie să cântărești alimente sau să calculezi calorii. Nu vei face sport dar vei trăi ca japonezele: în perpetuă mișcare! Combinația câștigătoare: vei integra în viața de zi cu zi plimbările, plimbatul cu bicicleta, grădinăritul, meditația.

 În primele trei săptămâni din dieta Tokyo – Paris vei trece printr-o fază starter pentru a te familiariza cu noile obiceiuri alimentare și pentru a declanșa pierderea în greutate. După care urmează o fază zen timp de două săptămâni menită să stabilizeze greutatea. În aceste cinci săptămâni vei slăbi în jur de 4-5 kilograme. Pielea ta va deveni mai suplă și mai strălucitoare.

 

   Reflexe noi in timpul dietei Tokyo – Paris

Micul bol japonez

 Modelul standard al restaurantelor japoneze asiatice îl reprezintă unitatea de măsură. Acesta conține exact 150g de orez fiert. Cu alte cuvinte, modalitatea ideală de a cântări porțiile de feculenți consumate. Astfel, poți controla cu ușurință porțiile de orez, quinoa, cartofi, legume uscate sau verzi dar și de konjac consumate.

 

Bento

 Ce este Bento? O cutie aranjată cu mâncare astfel încât să încânte ochiul consumatorului, un fel de artă la caserolă. Un joc de forme, culori, proporții și îmbinări. Astfel, vei compune niște mese echilibrate în cantități potrivite dietei pe care le poți duce peste tot cu tine. fiecare grupă alimentară – legume, feculenți, proteine, desert, materii grase, băutură – are locul său bine stabilit. Spre deosebire de caserolele noastre, bento arată mult mai apetisant!

 

Wok

 Aceasta ustensilă tradițională de gătit permite o preparare ludică și rapidă a mâncării, păstrând vitaminele și savoarea legumelor.

 

Faza starter

 O zi tip se organizează în jurul unui aport zilnic de 1400 calorii cu un mic dejun copios, bogat în proteine și cu două mese care să includă konjac, legume verzi, carne de pui, pește sau crustacee, un produs lactat și/sau un fruct.

 

Mic dejun de 500 calorii

 2 felii de pâine integrală, 2 bucăți de brânză proaspătă (40g), o felie de șuncă sau de somon, un suc de fructe sau un ceai verde.

 

Prânz sau cină de mai puțin de 500 calorii

 Sfeclă cu agar agar, risotto cu creveți sau napi, o salată de fructe roșii.

 

Faza Zen in timpul dietei Tokyo – Paris

 Aporturile zilnice nu vor depăși 1700 de calorii.

 

Mic dejun de 450 de calorii

 Un ou fiert în coajă, 4 biscuiți din orez expandat, un pumn de migdale, 3 prune sau smochine, un ceai verde.

 

Prânz sau cină de 700 calorii

 Un bol de morcovi rași amestecați cu alge Nori, 150g de morun, un bol de risotto cu sparanghel și o salată de mango cu ananas.