Dieta integrativa

 

Dieta integrativă sau cum să slăbești "cool"

dieta integrativa

 Ideea dietei integrative, concepute de Dr. Raphael Gruman este următoarea: se integrează zilnic reflexe noi (jogging, relaxare, sport, modalități noi de gătit) pentru a slăbi sănătos, rapid și durabil. Promisiunea dietei integrative? Vei slăbi în jur de 10-15 kilograme în trei luni. Ideală pentru persoanele practice sau pentru cele care s-au îngrășat din cauza unei igiene de viață deficitare.

 

Cele patru mari principii ale dietei integrative

 Conform Dr. Raphael Gruman, medic nutriționist, pentru a slăbi, trebuie să mănânci mai sănătos dar și să acționezi asupra diferiților parametri care favorizează stocarea grăsimilor.

 

1. Adoptă o alimentație echilibrată

 Consumul excesiv de zahăr și de grăsimi în detrimentul legumelor și proteinelor ne conferă energie nu și senzația de sațietate. Acestea duc la topirea masei musculare și ne privează corpul de vitamine și minerale. Drept urmare, trebuie să adoptăm un ritm regulat, cu trei mese principale pe zi, plus o gustare. Trebuie sa optăm pentru ingrediente naturale, să avem grijă cu ce ne asezonăm salatele și să optăm pentru modalități de gătit cu materii grase puține sau deloc.

 

2. Calitatea somnului contează

 Cu cât dormim mai puțin, cu atât ne îngrășăm mai ușor și stocăm mai multe grăsimi. Trebuie să ne respectăm ritmul de somn, să mergem la culcare încă de la primele semne de oboseală. Dormitorul trebuie să fie oaza noastră de relaxare. Seara, trebuie să eliminăm din prejma noastră orice factor stresant.

 

3. Luptă împotriva stresului

 Majoritatea persoanelor încearcă să compenseze anxietatea prin alimente grase și dulci. Astfel, flora intestinală este dezechilibrată și balonarea este favorizată. Acasă și la locul de muncă totul trebuie să fie aranjat, totul trebuie să fie la locul lui. Acceptă faptul că nu poți controla totul și rezervă-ți timp doar pentru tine.

 

4. Activitatea fizică regulată

 Exercițiile fizice întăresc masa musculară, sculptează silueta și stimulează metabolismul. În plus, activitatea fizică ne obligă organismul să apeleze la rezervele de grăsime.

 

Faza de atac la dieta integrativă

 Faza de atac este bogată în proteine și săracă în zaharuri și grăsimi. În această fază se vor consuma cât mai multe lichide pentru a drena toxinele produse de metabolizarea proteinelor. Durata se va adapta in funcție de obiectiv: o săptămână dacă îți dorești să slăbești în jur de 5-10kg, două săptămâni dacă vrei să slăbești 10 kilograme sau mai mult.

 

Iată o zi tip in cadrul dietei integrative:

 Micul – dejun: o băutură detox (sucul de la o lămâie diluat în apă caldă), o felie de pâine integrală, 2 felii de carne de curcan. 100g de brânză albă 0%, cafea sau infuzie fără zahăr.

 Prânz: un bol mare cu supă drenantă, 200g de carne sau pește slab, 200g de legume, 2 iaurturi naturale, un ceai sau o infuzie fără zahăr.

 Gustare: 2 iaurturi petit-suisses, un ceai sau o infuzie fără zahăr.

 Cină: un bol mare cu supă drenantă, 200g carne sau pește slab, 200g legume, 100g brânză albă 0%.

 

Un exercițiu fizic pe zi:

 Luni – exerciții pentru o talie de viespe;

 Marți – o baie relaxantă;

 Miercuri: cardio-training;

 Joi – exerciții pentru coapse beton;

 Vineri – relaxare;

 Sâmbătă – dans;

 Duminică – exerciții pentru fesieri;

 

Faza de stabilizare

 Aceasta ar trebui să dureze o lună, oricare ar fi pierderea în greutate dorită.

 

Iată o zi tip:

 Micul –dejun: o felie de pâine integrală cu o lingură de dulceață, un fruct sau o cană de cafea sau ceai fără zahăr.

 Prânz: crudități, 200g de pește sau carne slabă, 150g de feculenți fierți, un iaurt cu fructe 0%, un fruct.

 Gustare: 100g de compot fără zahăr adăugat, un ceai sau o infuzie fără zahăr.

 Cină: 150g de pește sau carne slabă, 200g de legume fierte, 100g de brânză albă 0%, un fruct.

 

Un exercițiu fizic pe zi:

 Luni - exerciții pentru o talie de viespe;

 Marți – respirație abdominală;

 Miercuri - cardio-training;

 Joi - exerciții pentru coapse beton;

 Vineri – stretching;

 Sâmbătă – cardio-training;

 Duminică - exerciții pentru fesieri;