Regimul Okinawa

 

Ai auzit de Regimul Okinawa?

regimul okinawa

 Regimul Okinawa este un regim de slăbire venit direct din Japonia. Regimul Okinawa este bazat pe o alimentație semi-vegetariană slabă în materii grase. Este și un regim bazat sau centrat pe zece produse. Iată care sunt acestea. Ce zici? Incerci în această toamnă regimul Okinawa?

 

Insula Okinawa găzduiește cei mai multi centenari

 Pe Insula Okinawa centenarii au cea mai frumoasă viață. În această zonă sunt cele mai multe persoane care sărbătoresc 100 de primăveri destul de sănătoși. Secretul lor este o alimentație sănătoasă și o activitate fizică regulată. Ideea este să se privilegieze alimentele care conțin foarte puține calorii dar care sunt bogate în vitamine și în minerale. Trebuie să nu mai mănânci de îndată ce te simți sătul. Descoperă regimul Okinawa pentru a începe toamna în plină formă.

 

Soia, un aliment de baza în regimul Okinawa.

 Soia este un aliment de bază pentru japonezi dar mai ales pentru regimul Okinawa. Soia este bună pentru inimă și se poate consuma sub diferite forme: în sosuri, sub formă de lapte sau tofu. Tofu este ideal pentru a înlocui carnea deoarece este un excelent furnizor de proteine. 

 

Ciuperca Shiitake.

 Ciuperca Shiitake este al doilea tip de ciuperci care se consumă cel mai mult în lume. Shiitake sunt ciupercile care pot să prevină îmbătrânirea și care au și o acțiune anti-cancerigenă. Ciupercile Shiitake sunt și un excelent „medicament” cu proprietăți anti-bacteriene, anti-virale și anti-oxidante.

 

Cartoful dulce.

 Cartoful dulce este o excelentă sursă de vitaminele A, B6 și potasiu. Poți înlocui deci cartofii prăjiți fără probleme cu un piure de cartofi dulci.

 

Peștii grași.

 O carență în omega 3 poate influența în mod negativ intelectul. Pentru a echilibra acest aport de omega 3, trebuie să consumi pește gras, fiert sau crud sub formă de sashimi sau sushi.

 

Algele.

 Algele sunt cea mai bună alternativă la produsele lactate. Cele mai cunoscute alge sunt: nori, wakame și kombu.

 

Goya indispensabilă pentru regimul Okinawa.

 Cu o savoare care va surprinde prin amăreală, Goya se poate consuma împreună cu ouă bătute sau chiar şi cu tofu.

 

Usturoiul.

 Usturoiul este cel care fluidizează sângele și care este benefic împotriva hipertensiunii şi a colesterolului. Cel mai bine ar fi ca usturoiul să se consume crud.

 

Morcovii.

 Morcovii sunt niște excelenți anti-age, sunt o sursă de beta-caroten, de fibre… și cel mai bine ar fi să consumi morcovii sub formă de suc.

 

Ananasul.

 Ananasul este cel care poate regla crizele de gută, de artrită sau calculii renali.

 

Ceaiul verde.

 Ceaiul verde este cel mai bun. Ceaiul verde este plin de anti-oxidanți, de vitamine și de polifenoli.