Dieta australiana te ajuta sa slabesti eficient

 

Cum să slăbești cu ajutorul dietei australiene?

dieta australiana te ajuta sa slabesti eficient

 Pierdere în greutate pe termen lung, un abdomen plat, reîncărcarea bateriilor…aceasta este promisiunea dietei australiene.

 

Principiul dietei australiene

 Dieta australiană este compusă din trei faze: detoxifiere, nutriție, menținere. Meniurile sunt bazate pe fructe și legume în special sub formă de sucuri, smoothies sau supe, pe cereale integrale, pește și carne slabă. Totul va fi gătit în casă pentru a se evita aditivii, excesul de zahăr sau de grăsimi nocive. Trebuie să te hidratezi cât mai bine, să faci mișcare în fiecare zi și să gândești pozitiv pentru a evita stresul.

 

Fiecare fază în timpul dietei australiene durează o săptămână.

 Dacă după cele trei săptămâni mai ai câteva kilograme de pierdut, iei cele trei faze de la început, respectând aceeași ordine. Această dietă constituie de fapt o reîntoarcere la un stil de viață sănătos. Practică sportivă, meditație, contactul cu natura și soarele, toate acestea sunt extrem de importante în cadrul dietei australiene.

 Dieta australiană este ideală pentru toate persoanele care își doresc o revizuire a stilului de viață, regăsirea energiei și alungarea micilor neplăceri din viața de zi cu zi precum problemele digestive, durerile, stresul. Dieta australiană nu este recomandată femeilor însărcinate.

 

Faza de detoxifiere in timpul dietei australiene

 O săptămână special concepută pentru a face „curățenie” în celulele tale: se vor elimina cât mai multe toxine cu putință.

Un meniu tip:

 - Micul – dejun: la trezire bea 500ml de apă minerală, după aceea un pahar de oțet de mere cu piper de cayenne. După 20 de minute: musli cu lapte de orez sau un suc smoothie.

 - Prânz: salată compusă din 150g de somon, un ou fiert tare, sparanghel, roșii, vinegretă cu 1 lingură de ulei de măsline.

 - Cină: supă energizantă cu roșii, spanac, țelină, castraveți, amestecată cu ½ pahar cu apă, o lingură de ulei de măsline, o lingură de suc de lămâie.

 

Faza nutritivă in timpul dietei australiene

 După ce corpul a fost debarasat de toxine, mizăm pe alimente bogate în micronutrienți pentru a ne regăsi tonusul.

Un meniu tip:

 - Micul – dejun: același lucru ca și în faza de detoxifiere doar că musli-ul poate fi înlocuit cu fulgii de ovăz sau cu terci de lapte.

 - Prânz: paste imperiale cu legume, sos de susan.

 - Cină: supă parfumată.

 

Faza de menținere

 În a treia săptămână ne permitem câteva plăceri culinare dar fără să exagerăm.

Un meniu tip

 - Micul - dejun: salată de fasole verde cu 30g de brânză de capră și o lingură de ulei de rapiță pentru vinegretă.

 - Prânz: pilaf de orez cu somon -70g de orez brun fiert într-un bulion de legume cu usturoi, ceapa și brocoli. La sfârșit adaugă o bucată de somon fume.

 - Cină: supă energizantă.

 

Sfaturi care te ajuta în timpul dietei australiene

 Evită alimentele acidifiante care favorizează formarea toxinelor în organism și favorizează luarea în greutate (grâu, carne roșie, lapte și brânză de vacă, produsele dulci, alcool, produsele industriale). Hidratează-te la maxim pentru a evita senzația de foame, pentru a elimina cât mai mult și pentru a evita durerile de cap prezente în special în faza de detoxifiere.

 Practică o activitate fizică regulată pentru a evita pierdere masei musculare, cel puțin 30 de minute pe zi.