Dieta Gruman

 

Dieta Gruman sau cum să slăbești în trei etape

dieta gruman

 Dieta Gruman se numără printre cele mai celebre diete datorită caracterului său complex. Această dietă îți propune o pierdere în greutate ce se întinde pe trei luni. Acest lucru presupune adoptarea unei alimentații echilibrate, practicarea unor exerciții fizice și luarea în considerare a unor factori psihologici. Iată care sunt cele trei etape ale dietei Gruman.

 

Prima etapă: creșterea aportului de proteine

 Durata acestei faze „starter”variază în funcție de fiecare persoană în parte. În general, aceasta trebuie ținută o săptămână – două. În tot acest timp, trebuie să crești rația de proteine fără să elimini total celelalte alimente, legumele în special. Trebuie să privilegiezi consumul de pește, de carne, de ouă sau de lactate, în primele săptămâni în special. Acest lucru îți va permite să începi pierderea în greutate și îți va permite să rămâi motivată de-a lungul întregii diete. Trebuie să limitezi consumul de grăsimi și de zahăr.

 

A doua etapă: reintroducerea legumelor

 În această a doua fază, vei reintroduce progresiv legumele. Poți consuma legume sub toate formele, în funcție de preferințe. Crude, fierte sau în supă, legumele sunt aliații tăi de nădejde în această a doua etapă. Consumând doar pâine prăjită dimineața, vei pregăti terenul pentru reintroducerea zaharurilor lente în alimentație.

 

A treia etapă: etapa stabilizării

 Dieta Gruman are drept obiectiv principal adoptarea unei alimentații echilibrate și evitarea efectului yo-yo. Hrana sănătoasă constituie cheia succesului în această etapă de stabilizare. Trebuie să te alimentezi cu moderație.

 Pe parcursul acestor trei etape, trebuie să ai grijă să ai un somn de calitate: somnul suficient îți permite să eviți senzația constantă de foame. În plus, trebuie să practici în mod regulat exerciții fizice (un antrenament cardio de preferință) pentru a optimiza pierderea în greutate. Înot, ciclism, aerobic în apă, toate aceste activități sunt ideale pentru arderea caloriilor.