Dieta Dukan: noua metoda express

 

Dieta Dukan: noua metodă express

dieta dukan noua metoda express

 Concepută special pentru persoanele incapabile să urmeze un regim strict, această nouă versiune a controversatei diete Dukan are o durată de doar o săptămână. Mai ușor de urmat, mai puțin restrictivă, iată noua metodă Dukan express.

 Noua metodă Dukan este destinată persoanelor cărora le lipsește motivația, cărora le este greu să urmeze dietele de lungă durată sau persoanelor cu o viață socială bogată. Această varianta a dietei Dukan este special concepută pentru persoanele care au puține kilograme de pierdut. În această săptămână se pot pierde în jur de 1-1,3 kilograme. Dacă se dorește se poate continua respectând aceleași indicații.

 

Ziua 1 a: se consumă doar proteine

  Se consuma proteine fără să se limiteze cantitățile. Ai dreptul să consumi carne slabă precum carnea de vită sau carnea de iepure; carne de pasăre fără pieliță, șuncă degresată, carne de vită uscată, ouă, pește gras sau slab, fructe de mare, surimi, tofu, lactate slabe. La asta se adaugă: 2 l de apă, o jumătate de lingură de fulgi de ovăz, 20 de minute de mers pe jos sau 20-30 de minute de jogging.

 

Ziua 2: proteine și legume verzi

 Legumele verzi se pot consuma fără moderație (mai puțin anghinarea) crude sau gătite. Atenție la asezonare: mizează pe sosurile cu iaurt, sau pe sosul dr. Dukan (o lingură de muștar, 10 linguri de oțet balsamic, 6 linguri de apă minerală, o lingură de ulei de rapiță și pătrunjel tocat). La asta se adaugă: 1,5 l de apă, o jumătate de lingură de fulgi de ovăz și 30 de minute de mers pe jos.

 

Ziua 3: adaugă un fruct la desert

 Îndulcește-ți dieta cu ajutorul unui fruct (în afară de banane, struguri, cireșe, fructe uscate). Poți alege și un compot de fructe fără zahăr sau o porție de fructe congelate. La asta se adaugă: 1,5 l de apă, o jumătate de lingură de fulgi de ovăz și 30 de minute de mers pe jos.

 

Ziua 4: ai voie să consumi pâine

 La meniul zilnic, adaugă două felii de pâine integrală. La asta se adaugă: 1,5 l de apă, o jumătate de lingură de fulgi de ovăz și 30 de minute de mers pe jos.

 

Ziua 5: ai voie să consumi puțină brânză

 Poți consuma în jur de 40g de brânză tare. La asta se adaugă 1,5 l de apă, o jumătate de lingură de fulgi de ovăz și 30 de minute de mers pe jos.

 

Ziua 6: se reintroduc feculenții

 Orez, paste integrale al dente, quinoa, linte sau legume uscate. Limitează consumul de cartofi sau orez alb. În funcție de indicele glicemic al fiecărui tip de feculenți ai dreptul la o cantitate diferită: 210g de linte, fasole sau mazăre, 200g de quinoa, 190g de paste al dente, 170g de orez integral, 160g de porumb la conservă, 150g de orez alb, 140g de cartofi fierți în coajă, 80g de piure.

La asta se adaugă: 1,5 l de apă pe zi, o jumătate de lingură de fulgi de ovăz și o oră de mers pe jos.

 

Ziua 7: masă de rege

 Poți consuma un aperitiv, o masa principala si un desert la alegere. Și un pahar cu vin dacă vrei. La asta se adaugă: 1,5 l de apă, o jumătate de lingură de fulgi de ovăz și o oră de mers pe jos.