Arta de a dărui

 

Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi

 Dacă în fiecare an în perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă obișnuiești să te stresezi vizavi de darurile pe care le vei face persoanelor dragi, colegi sau apropiați, îţi venim în ajutor cu câteva recomandări care te vor ajuta să transformi cu succes sarcina de a dărui în arta de a dărui:

 

1. Alocă un buget pentru cadouri

 Începe cu o etapă esențială pentru daruri: alocă un buget în care urmărește să te încadrezi. Poate că ţi s-a întâmplat cu diverse ocazii să faci cumpărături fără să fii atent la cât cheltui, iar la final îți dai seama că ai depășit cu mult suma inițială pe care o aveai în plan.

Pentru a evita acest lucru, este important să ai planuri realiste și să știi cu exactitate, înainte de a merge la cumpărături, cât îți permiți să cheltui pe cadouri. Apoi, în funcție de bugetul alocat, găsește cadourile potrivite pentru fiecare. Un alt aspect important este să nu cumperi la repezeală primele lucruri, ci să vizitezi mai multe magazine pentru a găsi cele mai bune oferte.

 

2. Alege cadoul ideal pentru fiecare

 Aproape întotdeauna știm ce să le dăruim persoanelor apropiate, însă poate fi mai dificil să alegem darurile potrivite pentru un coleg de birou sau pentru o vecină pe care o simpatizăm. Soluția constă în a afla câte ceva despre gusturile și preocupările persoanei respective. De exemplu, ai observat că colegul tău este pasionat de filme? Atunci un bilet la un film cu siguranță îl va încânta. Însă dacă într-adevăr nu vrei să dai greș cu alegerea darurilor, întreabă pe cineva mai apropiat de persoana în cauză ce i-ar place să primească, pentru a putea alege cadoul cel mai bun pentru el sau pentru ea. O altă opțiune este un voucher cadou cu o sumă stabilită la un magazin care este pe gustul său, pentru a-și alege singur(ă) ceea ce îi place.

 

3. Fă o listă cu numele persoanei

 Crează o listă cu numele persoanei și darul pe care dorești să-l cumperi, precum și cu suma alocată. Acest gest simplu îți va simplifica sarcina cu aproximativ 50%. Însă ceea ce va simplifica și mai mult acest proces, va fi să organizezi lista conform produselor care dorești să le cumperi și să grupezi cumpărăturile pe magazine. Dacă de exemplu, dorești să cumperi CD-uri cu muzica mai multor persoane, cumpără-le pe toate din același loc, pentru a evita să mergi de mai multe ori la același magazin.

 

4. Comandă pe internet cadourile

 Deoarece în general, în perioadele dinaintea sărbătorilor magazinele sunt mai aglomerate decât de obicei, o bună opțiune este să comanzi online produsele dorite. Îți vor sosi în câteva zile și te vor scuti de alergătura prin magazine. Mai ales dacă ești o fire pragmatică, acest lucru îți va fi de mare ajutor. Cu atât mai mult cu cât, găsești în magazinele online toate categoriile de produse, de exemplu de la ceaiuri la articole de îmbrăcăminte sau cosmetice.

 

5. Adaugă o notă personală darului

 Dacă ai un anumit talent și-ți place să fii creativ, adaugă cadoului tău ceva făcut chiar de tine. Pot să fie niște felicitări handmade sau biscuiți făcuți în casă, chiar dacă sunt mai modeste, darurile personalizate au un farmec aparte. Poți chiar crea o etichetă pe care să scrii “Făcut special pentru...’’ (numele persoanei) cu mult drag”. Astfel vei dărui cadouri unice și originale persoanelor dragi.

 

6. Ambalează cadoul într-un mod special

 Nu este necesar să petreci ore întregi ca să împachetați cadourile, însă poți să recurgeți la hârtia de împachetat și la pungile speciale pentru cadouri pentru a le prezenta într-un mod mai deosebit. Ceea ce va face cadourile să fie mai speciale, va fi să adaugi cadoului un bilețel scris de mână care să conțină un mesaj unic pentru acea persoană. Aceasta va scoate cadoul dintr-o zonă monotonă și îl va transforma într-un dar special. Nu uita, micile detalii sunt cele care contează întotdeauna.