7 trucuri pentru a fi frumoasă fără machiaj

 

7 trucuri pentru a fi frumoasă fără machiaj

7 trucuri pentru a fi frumoasă fără machiaj În prezent, tehnicile de machiaj și produsele cosmetice moderne au devenit cei mai buni aliați ai frumuseții feminine. Însă dacă nu vrem să recurgem neapărat la necesitatea de a aplica zilnic un machiaj este foarte important să ne hidratăm corect, atât interiorul cât și exteriorul, pentru a menține un aspect îngrijit al pielii.

 În plus, uneori nu avem suficient timp pentru a ne machia în mod adecvat și putem comite unele greșeli care se observă ușor. Tocmai de aceea, este esențial să învățăm să ne păstrăm un look natural care să pună în evidență în primul rând o piele proaspătă, tânără și radiantă.

 Luând în considerare toate acestea, putem accentua principalele trăsături ale feței, putem îmbunătăți aspectul fizic, minimalizând astfel micile imperfecțiuni care pot fi considerate inestetice. Pentru a obține aceste efecte benefice, vă prezentăm în acest articol 7 trucuri infailibile pentru ne păstra frumusețea și fără machiaj. Iată care sunt acestea:

1. Utilizarea cremelor și loțiunilor cu protecție solară

 Folosirea zilnică a unei creme sau loțiuni protectoare solare este necesară pentru a menține pielea sănătoasă cât mai mult timp.

 Chiar și atunci când afară este înnorat, razele UV care se filtrează pot provoca apariția ridurilor premature, a decolorării pielii și a altor imperfecțiuni.

 Pentru a evita toate acestea, folosește o cremă hidratantă cu protecție solară atât pe ten, dar și pe corp (SPF). Acest gest simplu îți va proteja pielea de soare, dar va menține și un nivel adecvat de hidratare a pielii.

2. Exfolierea regulată a tenului și corpului

 Tratamentele exfoliante sunt excelente pentru ca pielea să se mențină curată, proaspătă și cu o strălucire sănătoasă. Datorită exfolierii, se elimină celulele moarte, iar pielea va deveni mai curată și mai catifelată. După exfoliere, se recomandă să se folosească creme sau uleiuri naturale pentru a o hidrata intens.

 Cu toate că pe piață există multe produse de acest gen, se pot folosi și produse preparate în casă din ingrediente naturale, cum ar fi mierea, sarea de mare sau zahărul brut. Persoanele care au pielea uscată sau sensibilă nu trebuie să recurgă des la exfolieri, iar în cazul acestora, un procedeu de exfoliere efectuat de două ori pe lună este suficient.

 Rețetă pentru un exoliant natural pentru ten și corp

 Dacă dorești un produs neutru pentru îngrijirea tenului și pielii, combină aceste trei ingrediente:

 - 2 linguri de miere de albine (50 g)

 - 1 lingură de zahăr brut (10 g)

 - 1 linguriță de suc de lămâie (5 ml)

Cum se prepară:

 - Incorporează toate ingredientele într-un bol și amestecă-le bine până când obții o pastă densă.

 - Aplică produsul cu masaje circulare blânde, lasă-l să acționeze timp de 5-7 minute, apoi clătește cu apă călduță din abundență.

 - Poți folosi acest exfoliant de două-trei ori pe săptămână.

3. Folosirea unui tonic facial

 Multe femei uită acest pas important din rutina de îngrijire a tenului. Tonicele faciale naturale ajută la echilibrarea pH-ului pielii, ceea ce conferă tenului un aspect mai uniform și luminos.

Câteva alternative naturale la tonicele faciale din comerț sunt:

 - Apa de trandafiri

 - Apa de albăstrele

 - Apa din flori de portocal

 - Apa de hamamelis

 - Sucul proaspăt de castravete

 - Infuzia de țelină

 - Oțetul de mere

 - Infuzia de rozmarin

 De exemplu, apa de trandafiri încetinește procesul de îmbătrânire al pielii, este cicatrizantă și ajută la vindecarea rănilor topice. Apa de trandafiri este anti-inflamatorie și descongestionantă, iar acest tonic parfumat înlătură semnele de oboseală după o zi plină. Dacă o folosești sub formă de comprese aplicate pe pleoape, atât seara cât și dimineața, vei observa că pungile și cearcănele se diminuează treptat. 

4. Îngrijirea sprâncenelor și genelor

 Atât sprâncenele cât și genele au un rol principal în estetica feței, tocmai de aceea merită să li se acorde o atenție corespunzătoare.

 Ambele pot fi îngrijite folosindu-se în fiecare seară binecunoscutul ulei de ricin sau uleiul de măsline. Acestea se aplică cu ajutorul unei periuțe curate la baza genelor și într-un strat fin pe sprâncene, stimulându-le creșterea și favorizând aspectul lor sănătos.

 În cazul sprâncenelor un element important este obținerea unei forme adecvate conform formei feței, mai ales când acestea sunt foarte groase și nu sunt definite în mod natural. Se recomandă să se apeleze la serviciile unei cosmeticiene specialistă care va da forma ideală sprâncenelor.

5. Protejarea zonei sensibile a buzelor

 Pielea buzelor este mult mai delicată decât cea de pe restul corpului, tocmai de aceea trebuie să fie îngrijită în mod corespunzător.

 De exemplu, mierea poate fi foloistă cu succes pentru îngrijirea buzelor, fiind un remediu natural excepțional. Proprietățile hidratante și reparatorii ale mierii o recomandă ca un perfect balsam natural pentru buze, ideal pentru tratarea buzelor uscate și crăpate. Se poate prepara în casă un tratament pentru buze folosind următoarele:

Ingrediente:

 - 2 linguri de miere (50 g)

 - 1 lingură de vaselină (10 g)

Cum se prepară?

 - Foarte simplu: amestecă mierea cu vaselina și aplică acest amestec pe buze de 2-3 ori pe zi. Este un balsam natural eficient atât pe timpul verii, dar și al iernii când buzele se deshidratează ușor.

 O altă opțiune bună constă în a amesteca mierea cu puțin zahăr brun pentru a obține un exfoliant natural pentru buze. Aplică acest exfoliant de 2-3 ori pe săptămână pentru a avea buze moi și catifelate.

6. Îngrijirea atentă a părului

 Părul este cu siguranță un element foarte atractiv în cazul femeii, iar frumusețea acestuia poate completa în mod armonios trăsăturile faciale. Pentru a avea un look natural și proaspăt, este important ca părul să fie curat, hidratat și tuns într-un mod avantajos.

 Desigur, aplicarea regulată a unui tratament reparator ajută la combaterea aspectului său uscat și a vârfurilor deteriorate. De asemenea, este important să se reducă la maxim folosirea instrumentelor de coafare precum foehnul sau placa pentru par. Aceste măsuri ajută la păstrarea sănătății pielii capului și a luciului natural al părului.

7. Odihna corespunzătoare

 Nici un truc de frumusețe nu funcționează dacă nu se respectă un orar de somn adecvat. În timpul nopții, în organism are loc un proces de regenerare și de oxigenare celulară care permite pielii să se regenereze și să arate proaspătă dimineața. Atunci când nu ne odihnim suficient apar inesteticele pungi de sub ochi, cearcănele și petele, care din motive evidente, nu sunt semne ale frumuseții naturale.

 De asemenea, lipsa cronică a somnului determină îmbătrânirea prematură deoarece este afectată producerea hormonului de creștere, care este eliberat de glanda pituitară în timpul somnului profund. Hormonul de creștere ne ajută se arătăm și să ne simțim mai tinere și mai atrăgătoare.

 Respectând toate aceste trucuri simple, dar foarte eficiente, te vei simți frumoasă și strălucitoare în orice moment al zilei, având mai multă încredere în feminitatea ta.

Categorie: