Păr strălucitor și sănătos în cinci pași

 

Păr strălucitor și sănătos în cinci pași

Păr strălucitor și sănătos în cinci pași Strălucirea părului și aspectul său sănătos este un fel de „must have„ în ziua de azi. Toate femeile își doresc să aibă un păr frumos și strălucitor, cu aspect sănătos și caută deseori produsul potrivit de îngrijire a părului. Printre zecile de tipuri de șampon, balsam, măști de păr, uităm de fapt că sănătatea și strălucirea părului ține și de sănătatea noastră, de hidratare, de alimentație… Este suficient să ne îndreptăm atenția către vedetele din țară sau de peste hotare și vom ajunge la concluzia că un păr sănătos și strălucitor va atrage toate privirile.

 

Ce este de fapt strălucirea părului?

 Oare luciul și strălucirea părului sunt un atu cu care ne naștem, pe care îl dobândim, care ține de alimentația noastră sau de produsele de îngrijire folosite? Sau contează toate la un loc? Orice ar fi, contează foarte mult și tipul de păr pe care îl aveți și modul în care îl îngrijiți, deoarece, dacă părul este într-o stare proastă și deteriorat, cuticulele se ridică și se distanțează una de alta și astfel suprafața firului de păr va fi una mai rugoasă și neregulată, deci mai puțin aptă de a reflecta lumina.

 

Pasul 1. O dietă sănătoasă

 Părul este compus în mare parte din proteine așa că menținerea unui nivel optim al acestora este esențială pentru sănătatea părului și pentru strălucirea acestuia. De asemenea, ceea ce mâncăm precum și perioada dintre mese sunt extrem de importante. Pentru a menține nivelul optim de strălucire a părului, trebuie să consumăm alimente bogate în proteine (carne, pește, ouă, brânză albă, pui îndeosebi), în fier (carne roșie, ficat, spanac), în vitamina A (morcovi, dovlecei), în vitamina B (cereale, pâine integrală), în vitamina C (citrice), și în vitamina D (lapte degresat, pește gras, etc).

 

Pasul 2. Protecția părului

 Protecția părului este de asemenea foarte importantă pentru a avea o strălucire de invidiat. Așadar, părul trebuie ferit de substanțe chimice, de coloranții permanenți din vopseaua de păr, de razele UV, de praf, de tapare, de permanent, de îndreptarea lui în mod constant și continuu, de utilizarea în exces a unor produse de styling precum fixativ ori gel. Toate acestea pot face ca părul să aibă un aspect tern și foarte deteriorat, predispus la rupere.

 

Pasul 3. Un păr curat va fi un păr strălucitor

 Murdăria nu face cinste părului. Excesul de praf, de fum, transpirația, toate pot provoca îmbâcsirea părului. Șamponarea regulată a părului este esențială. Pe timp de vară, părul necesită o atenție mai specială, deoarece este expus mai mereu la poluare, fum de țigară dar și transpirație, dar și pe timp de iarnă trebuie să ne gândim la sănătatea părului, mai ales dacă purtăm constant șepcuțe și căciuli. Spălarea zilnică a părului nu are nici un efect dăunător, atâta timp cât nu se exagerează cu folosirea foenului pentru uscare. Limpezirea temeinică a părului este de asemenea importantă, mai ales dacă obișnuiți să vă limpeziți la cap cu ceaiuri din plante.

 

Pasul 4. Hidratați-vă părul

 Părul are nevoie de hidratare pentru a-și păstra sănătatea. De la lumina soarelui și până la încălzirea centrală, o mulțime de factori determină deshidratarea părului și fac necesară o atenție sporită în această privință. Atunci când folosiți un șampon, folosiți și un conditioner, un balsam, după care limpeziți bine părul. Balsamurile au proprietatea de a vă hidrata părul și de a ajuta la regenerarea cuticulelor. Pentru părul uscat, un conditioner cu acțiune intensivă folosit o dată pe săptămână este ideal. De asemenea, produsele de condiționare de tip leave-in, și anume balsamul care se lasă pe păr după aplicare o perioadă mai îndelungată, fără limpezire, conferă așadar o protecție suplimentară împotriva soarelui și a vântului.

 

Pasul 5. Puteți trișa puțin

 Dacă vă așteaptă un eveniment important și nu mai aveți timp pentru toți pașii de mai sus, puteți opta pentru o colorație temporară ori pentru o culoare semi permanentă pe păr pentru a obține o strălucire de invidiat. Aceste produse nu conțin atâtea substanțe chimice precum vopseaua permanentă și nu vor afecta părul atât de mult. Puteți folosi și produse de îngrijire profesională care să dea un aspect strălucitor părului.

Categorie: