7 întrebuințări ale lămâii în domeniul frumuseții

 

Lămâia te ajută sa fii frumoasă

7 intrebuintari ale lamaii in domeniul frumusetii

 Lămâia este un fruct ce aduce o notă delicioasă preparatelor tale dar și un fruct cunoscut pentru proprietățile benefice asupra sănătății și frumuseții. Lămâia are proprietăți astringente, dezinfectante și acționează ca și un agent natural de înălbire. În plus, se remarcă datorită conținutului bogat de Vitamina C, de antioxidanți dar și în compuși ce reglează aciditatea și favorizează eliminarea grăsimilor. Dacă încă nu cunoști secretele de frumusețe oferite de lămâie, vă prezentăm câteva din cele mai frecvente întrebuințări ale lămâii în domeniul frumuseții.

 

Lămâia este excelentă pentru piele

 Lămâia este un aliat de nădejde al pielii tale în special dacă ai pielea grasă. Lămâia cu proprietățile sale astringente favorizează eliminarea excesului de grăsime și îmbunătățește aspectul pielii în mod semnificativ. Este important ca lămâia să fie aplicată înainte de culcare. Este de ajuns să presezi puțină lămâie și să aplici sucul acesteia direct pe piele.

 

Lămâia - exfoliant pentru buze

 Există numeroși factori care pot să pună în pericol sănătatea buzelor noastre. Pentru a pune punct acestei probleme, aplică puțin suc de lămâie pe buze înainte de culcare. Vei simți rapid efectele dat fiind faptul că lămâia favorizează hidratarea și eliminarea celulelor moarte.

 

Reflexii în păr

 Este una din cele mai cunoscute întrebuințări ale lămâii în domeniul frumuseții. Pentru a-ți deschide părul și pentru a-i reda strălucirea aplică suc de lămâie pe păr și expune-te la soare. În contact cu soarele, lămâia va contribui la decolorarea părului și vei obține astfel reflexii minunate în păr.

 

Lămâia - combate punctele negre

 Lămâia are proprietăți astringente și antibacteriene care favorizează eliminarea celulelor moarte și excesul de grăsime din piele. Este ideal pentru combaterea punctelor negre dat fiind faptul că favorizează eliminarea toxinelor și curăță pielea în profunzime. Seara, freacă zonele cu probleme cu puțină lămâie și lasă să acționeze timp de 10 minute după care clătește cu apă rece.

 

Lămâia - ajută la dispariția petelor

 Acneea, expunerea la soare, o anumită boală, alimentația dar și alți factori pot provoca apariția unor pete pe piele cu un aspect inestetic. Aplică puțin suc de lămâie pe zona respectivă și lasă să acționeze timp de 15 minute după care clătește cu apă rece.

 

Lămâia - îți întărește unghiile

 Folosirea produselor chimice, sarcinile domestice și nenumăratele obiceiuri proaste ne pot slăbi și păta unghiile. Lămâia este aliatul ideal pentru a scăpa de acestă problemă deoarece favorizează eliminarea petelor de pe unghii și le întărește. Pentru asta, este de ajuns să amesteci puțin suc de lămâie cu două linguri de ulei de măsline și să aplici amestecul obținut pe unghii.

 

Lămâia - un deodorant natural

 Lămâia se dovedește a fi extrem de utilă în îngrijirea pielii axilelor deoarece poate fi considerată fără probleme un deodorant natural care elimină petele negre care pot apărea în acestă zonă destul de sensibilă. Acidul citric din lămâie este ideal împotriva bacteriilor responsabile de apariția mirosurilor neplăcute ceea ce înseamnă că lămâia poate fi folosită fără probleme pe post de deodorant. Dacă dorești să mai deschizi puțin culoarea în această zonă amestecă sucul de la o lămâie cu ovăz și puțină miere și aplică amestecul obținut sub axile. Lasă să acționeze timp de o oră.

Categorie: