Ce poți face cu zațul de cafea

 

5 întrebuințări ale zațului de cafea pe care sigur nu le știai

ce poti face cu zatul de cafea

 După ce îți savurezi cafeaua de dimineață ai obiceiul să arunci zațul de cafea considerând că nu are nicio utilitate? Ei bine, trebuie să știi că banalul zaț de cafea are o multitudine de întrebuințări.

 

Exfoliant pentru ten și corp

 Zațul de cafea este folosit și pe post de exfoliant al tenului și al corpului. Astfel, pentru a-l prepara, este de ajuns sa folosești 3 linguri de zaț de cafea amestecat cu o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline. Această rețetă exfoliază pielea în profunzime, elimină pielea moartă și eliberează pielea de impurități.

 

Anti-cearcăn

 În mod surprinzător, zațul de cafea este util și împotriva cearcănelor. Amestecă-l cu câteva picături de suc de lămâie și lasă-l să acționeze asupra conturului ochilor timp de 15-20 de minute înainte de a clăti și a-ți hidrata pielea. Îl mai poți amesteca cu brânză albă sau cu iaurt.

 

Anti-rid

 Cofeina este un compus extrem de folosit în domeniul cosmeticii. Beneficiile sale asupra frumuseții sunt nenumărate. De aceea, cofeina este prezentă și în produsele anti-rid. Atunci de ce să mai aruncăm zațul de cafea? Mai bine îl folosim! Amestecă o lingură de zaț de cafea cu câteva picături de ulei de migdale dulci și o lingură de miere pură. Aplică amestecul obținut pe conturul ochilor și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. Rezultat: o privire sublimă!

 

Anti-celulită

 Cofeina este compusul principal din majoritatea cremelor anti-celulitice. Într-un recipient, amestecă 3 linguri de zaț de cafea cu o lingură de suc de lămâie. Aplică amestecul în zonele cu probleme și lasă să acționeze timp de 30 de minute. După care fă duș. Înainte de a clăti, masează-ți zonele cu probleme pentru ca acest produs să intre cât mai bine în piele.

 

Îngrășământ

 Zațul de cafea poate fi folosit în grădină pe post de îngrășământ pentru a stimula creșterea plantelor datorită elementelor sale nutritive. Zațul de cafea este bogat în azot, un element important în dezvoltarea frunzelor plantelor. Conținutul de fosfor al zațului de cafea contribuie la fortifierea rădăcinilor plantelor.

Categorie: