Alimente care au grija de pielea ta

 

Alimentele pentru cea mai frumoasă piele

alimente care au grija de pielea ta

 Să ai grijă de pielea ta este un lucru care depinde şi de felul în care te alimentezi. Iată care sunt alimentele care îţi hrănesc pielea din interior:

 

Pielea este constituită în principal din apă

 Agresată de vânt, frig sau soare pielea se poate deshidrata şi se poate usca foarte repede. Şi pentru a nu deveni ternă şi cu striații, cel mai bine ar fi să aplici creme. Dar asta nu este de ajuns. Trebuie să bei destul, cel puțin 1, 5 litri de apă pe zi, de-a lungul zilei.

 

Omega 6 pentru elasticitatea pielii

 Grăsimile esențiale precum Omega 6 sunt cele care condiționează elasticitatea pielii. Sunt un fel de ciment lipidic între celulele de la stratul extern al epidermei.

 - acidul linoleic este conținut de uleiul de nuci, de soia, de sâmburi de struguri sau de floarea soarelui.

 - acidul gama-linoleic este concentrat în capsule cu care poți face o cură la schimbările de sezon.

 

Betacarotenul, pentru cel mai frumos ten

 Betacarotenul este un pigment natural care colorează morcovii. Şi consumat zilnic este cel care îţi va face tenul cel mai frumos. Se găseşte în unele fructe şi legume. Trebuie deci să consumi zilnic o jumătate de morcov, 5 caise uscate, un sfert de farfurie de spanac sau de fenicul, un sfert de mango sau o jumătate de pepene.

 

Vitamina A pentru hidratare

 În organism, betacarotenul se transformă în vitamina A, care participă intens la hidratare. Şi alături de carotenoizii de culoare verde și de licopenul roşu se află printre anti-oxidanţi, nişte veritabili factori activi anti-rid.

 

Antioxidanții, contra efectelor nefaste ale trecerii timpului

 Antioxidanții sunt cei care luptă contra radicalilor liberi, niște compuși care rezultă din activitatea celulară normală, dar al căror exces este cel care accelerează îmbătrânirea cutanată.

 Betacarotenul, alţi carotenoizi, vitaminele C şi E, polifenolii şi seleniul, dar şi zincul sunt principalii antioxidanți. Iată deci un motiv bun de a consuma cel puțin 5 fructe şi legume pe zi.

 

Proteinele, pentru o piele tonică.

 Carnea, peștele, ouăle, trebuie să se consume la prânz şi la cină şi 3 produse lactate pe zi. Sunt nişte alimente care aduc niște proteine echilibrate în aminoacizi propice sintezei organismului uman.

 Peștii şi fructele de mare sunt o sursă excelentă de seleniu și de zinc. Iaurturile şi alte tipuri de lapte fermentat conțin probiotice care pot contribui la strălucirea tenului prin acțiunea lor asupra tranzitului intestinal.

 Având grijă la alimentația ta și hidratându-te corect, nu va mai trebui deci să cheltui o mulțime de bani pe tot felul de creme scumpe, dar cu efecte minime.

Categorie: