Beneficiile usturoiului pentru domeniul frumuseții

 

Usturoiul întrebuințat atât pentru corp cât și pentru frumusețe

beneficiile usturoiului pentru domeniul frumusetii

 Usturoiul este o plantă miraculoasă! Cel mai adesea însă este neglijat sau de nesuportat din cauza mirosului său specific. Dar dacă îi veți da o șansă, veți vedea cum vă va surprinde cu virtuțile sale atât pentru corp cât și pentru frumusețe.

 Usturoiul este în plus și antiseptic, antiviral și antibactericid. Este folosit încă din Evul Mediu pentru a trata o mulțime de boli. În zilele noastre devine celebru însă datorită numeroaselor studii științifice care vorbesc despre multiplele sale virtuți.

 

Contra căderii părului

 Căderea părului devine patologică atunci când o persoană pierde mai mult de 100 de fire de păr pe zi pe o perioadă mai îndelungată de timp care poate ajunge până la două luni.

 Usturoiul conține un nivel ridicat de alicină, un compus sulfuros care seamănă cu cel pe care îl găsim în ceapă. Te poți servi de el pentru a trata foarte eficient căderea părului.

 Puteți prepara acasă un ulei cu usturoi anti-cădere a părului. Lăsați la macerat un cățel de usturoi în ulei de măsline timp de o zi. Filtrează apoi uleiul şi aplică-l pe scalp cu mișcări circulare. Această operațiune trebuie făcută o dată sau de două ori pe săptămână. Mirosul de usturoi va dispărea după ce îți vei spăla părul.

 

Contra unghiilor care se rup

 Roase, casante sau terne, unghiile își pierd din forță din diferite motive cum ar fi carențele de Vitamina A sau chiar sarcinile menajere.

 Datorită suflului pe care îl conține, usturoiul este cel care fortifică unghiile şi care le şi ajută să crească mai repede. Pentru îngrijirea unghiilor, trebuie să frecați unghiile cu usturoi seara timp de o săptămână sau puteți tăia fin usturoiul pe care îl puteți pune într-o sticluță de lac.

 

Contra verucilor

 Verucile sunt o infecție benignă care se pot îngriji cu vechile rețete ale bunicii. Datorită proprietăților sale anti-virale, usturoiul crud sub formă de ulei reprezintă un excelent remediu natural. Pentru ca verucile să dispară, trebuie să le frecați ușor cu usturoi. Puteți aplica şi o compresă peste un piure de usturoi înainte de a dormi. Puteți folosi şi ulei esențial de usturoi pe care să îl puneți direct pe veruci.

 

Contra acneei

 Virtuțile antiseptice ale usturoiului pot evita suprainfecția şi pot accelera vindecarea alături de un supliment medical. Pentru a îngriji pielea este simplu. Este de ajuns dacă consumați usturoi crud, dar se pot freca şi porțiuni din piele cu un usturoi tăiat în două.

Categorie: