Curcuma te ajuta sa fi mai frumoasa

 

Cum se folosește curcuma în domeniul frumuseții?

curcuma te ajuta sa fi mai frumoasa

 Ai auzit până acum de curcuma? Da, acel condiment pudră, gălbui, indispensabil în orice bucătărie. Dacă până acum ai avut obiceiul de a-l folosi pentru a parfuma cele mai frumoase feluri de mâncare, îți propunem să descoperi în acest articol şi alte utilizări ale sale.

 Curcuma este secretul de înfrumusețare al indiencelor. Le admiri pielea magnifică și părul sublim? Să știi că acest condiment este "vinovatul".

Iată cum poți folosi și tu acest condiment pentru a fi cea mai frumoasă:

 

Curcuma te scapă de mătreață

 Ce poate fi mai dezagreabil decât mătreață în păr? Nimic, nu-i așa? Suntem de acord. Și poate că te-ai săturat deja să îți tot îngrijești părul pentru a fi în top, deoarece există mereu ceva care îți distruge toate eforturile. Dacă nu reușești să scapi de mătreață, încearcă o rețetă pe bază de curcuma.

 Prepară un amestec pe bază de curcuma şi de un ulei natural la alegere. Aplică pe lungime şi pe scalp și lasă să acționeze timp de 15 minute, timp în care poți masa scalpul sau să pui peste un prosop umed pentru a fi mai eficient. Ai grijă deoarece curcuma poate colora și deschide părul la culoare.

 

Curcuma îți ajută pielea să fie perfectă

 Dacă vrei să ai o piele perfectă trebuie să introduci curcuma în rutina ta de înfrumusețare. Poți încerca o mască care îți va face o piele proaspătă ca de bebeluș. Amestecă pentru mască 2 lingurițe de curcuma, 125 de grame de năut pudră, 2 linguri de ulei de migdale dulci sau de iaurt.

 Trebuie să obții o pastă omogenă şi să o lași să acționeze timp de câteva minute. Pielea ta va fi foarte strălucitoare. Nu folosi însă o mască pe bază de curcuma dacă ai tenul prea deschis la culoare. Îți poate colora pielea.

 

Curcuma îți hidratează picioarele.

 Pe lângă faptul că face bine pielii, curcuma este foarte eficient şi atunci când vine vorba despre hidratarea picioarelor. Fie că sunt uscate sau crăpate, picioarele trebuie să fie răsfățate de acum înainte cu niște alimente bune pentru sănătate şi piele. Iată o rețetă pentru hidratarea picioarelor tale care va surprinde datorită eficienței sale:

 Ai nevoie de 3 linguri de curcuma pudră şi de o linguriță de ulei de măsline. Amestecă ingredientele şi aplică pasta pe picioare. Un produs de îngrijire de aplicat înainte de exfolierea picioarelor. Vei putea beneficia din plin de un gomaj şi vei scăpa de pielea moartă.

Categorie: