Solutii pentru a te spala pe par fara sampon

 

Soluții pentru a te spăla pe păr fără șampon

solutii pentru a te spala pe par fara sampon

 Dacă te-ai săturat de prețul sau de formulele chimice ale șampoanelor din comerț, dacă ești gata să începi aventura, iată câteva soluții pentru a încerca să te speli pe păr fără șampon.

 

Bicarbonatul curăță foarte bine părul

 Bicarbonatul poate sa curețe foarte bine părul. Trebuie doar să prepari o soluție cu o lingură de bicarbonat în puțină apă. Aplică pasta obținută pe păr și masează înainte de a clăti părul.

 Mai poți folosi această pudra de bicarbonat pe post de șampon uscat. Poți presăra puțin bicarbonat peste păr înainte de a te pieptăna. Și dacă ai părul închis la culoare mai poți adăuga amestecului puțină cacao pudră.

 

Ouăle fac parul extrem de curat, de strălucitor și de moale

 Bate un ou și aplică această mini-omletă crudă pe păr și masează cu ea scalpul. Părul va fi extrem de curat, de strălucitor și de moale. Dar trebuie să îți clătești cât mai bine părul cu apă rece dacă nu vrei să mai găsești ouă prin păr.

 

 Mai poți folosi și un amestec de gălbenuș de ou și apă pentru spălarea părului. Dacă părul este mai uscat și mai aspru, poți adăuga în amestec puțin ulei de jojoba sau puțin ulei de măsline. Pentru părul gras mai poți folosi și puțin suc de lămâie.

 

Apa îi redă părului volumul

 Un masaj al scalpului cu apă, făcut în fiecare zi, timp de cinci minute, îi redă părului volumul. Dar trebuie să treacă ceva timp pentru ca efectele să se vadă. Ai nevoie de răbdare.

 

Oțetul de cidru este un balsam natural pentru păr

 Este un balsam natural care este ideal pentru noul tău regim natural. Trebuie să îl diluezi în apă și să masezi părul cu el. Lasă să acționeze câteva minute înainte de a clăti totul.

 

Zahărul și lămâia sunt un produs pentru păr excelent

 Mai poți folosi drept o alternativă la șampon un săpun mai blând și mai delicat, șamponul de Alep sau cel de Marseille. Clătește apoi părul cu apă și cu puțin oțet pentru ca părul tău să fie cel mai strălucitor.

 

Tehnica „No Poo” sau „No Shampoo”

 Poți adopta dacă vrei și tehnica „No Poo” sau „No Shampoo” care a fost inventată de o coafeză din America. Ea sugerează să folosești în loc de șampon un balsam de păr. Trebuie să îți speli părul ca de obicei, dar nu cu șampon ci cu balsam. După ce ai clătit părul, mai folosește balsamul încă o dată pentru vârfuri. Termină clătind părul cu apă rece.

Vei încerca să renunți la șampon?

Categorie: