Contouring pentru sculptarea fetei

 

Tehnica contouring pentru sculptarea feței

contouring pentru sculptarea fetei

 Ai remarcat până acum că fețele manechinelor sunt foarte bine desenate atunci când sunt pe podium la prezentările de modă? Descoperă și tu citind acest articol tehnica contouringului.

 Tehnica numită contouring constă în  redesenarea contururilor feței, în accentuarea trăsăturilor, folosindu-te de regulile de baza ale machiajului - nuanțele deschise pentru a conferi mai mult volum și nuanțele închise pentru a sculpta. Este secretul pentru a subția nasul, bărbia sau obrajii. Astfel, aplicând o umbră mai închisă decât nuanța tenului pe anumite zone ale feței, poți face ca aceasta să fie mai puțin impozantă din punct de vedere vizual, pe scurt, vei obține un efect de optică.

 

De ce ai nevoie pentru contouring?

 Pentru a lucra trăsăturile feței vei avea nevoie în primul rând de un machiaj de calitate. Pentru aceasta ai nevoie de două produse indispensabile – de o cremă nuanțatoare pentru ten cu un ton sau două mai închise decât culoarea naturală a tenului și de un highlighter, o bază mai deschisă și mai luminoasă care te va pune în valoare și care va conferi și mai mult volum zonelor pe care vrei să le evidențiezi. Vei avea nevoie și de niște pensule speciale pentru a obține un rezultat perfect. O pensulă pentru fond de ten clasică, o pensulă pentru pudră pentru a lucra detaliile și o pensulă pentru a difuza în mod uniform produsele folosite.

 

După ce ai pregătit tenul, începe contouringul

 Contouringul trebuie să se facă doar după ce ai pregatit în mod minuțios tenul. Adică, fond de ten, corector și un produs anti-cearcăn. Dacă ai unele imperfecțiuni ale tenului le poți masca cu niște produse specifice.

 Poți incepe cu crema închisă de aplicat pe zonele specifice – în pliul obrajilor începând cu nivelul urechilor, pe conturul frunții, pe partea dintre barbie și gât. Pentru nas poți folosi o pensulă mai fină și începe cu sprâncenele. Trebuie sa închei cu vârful nărilor.

 Nu estompa nimic, apoi aplică highlighterul sau iluminatorul în zonele bombate ale feței care atrag lumina. Marchează apoi și toata zona de sub ochi, în centrul frunții în partea dintre bărbie și gât. Nu uita să marchezi și zona pleoapelor.

După ce ai aplicat produsele, începe să estompezi culoarea închisă folosind o pensulă pentru fond de ten. Pentru aceasta, trebuie să faci niște mișcări circulare de jos în sus. Procedează în același fel și cu o altă pensulă pentru a estompa și baza mai deschisă.

 Finalizează apoi cu un strat de pudră minerală pentru a armoniza și pentru a menține machiajul. Partea de sus a pomeților poate să fie subliniată cu un blush sau fard de obraz. Nu ezita să te antrenezi în fața oglinzii pentru a-ți îmbunătăți mereu și mereu tehnica.

 Poți face deci și unele minuni cu machiajul. Iar tehnica de contouring face parte dintre aceste minuni. Datorită ei, îți vei redesena fața cu câteva mișcări de pensulă. Un joc de umbre și lumini care te va face să arăți ca o vedetă.

Ai incercat până acum această tehnică? Ce părere ai despre ea?

Categorie: