Creeaza-ti singura parfumul pe baza de uleiuri esentiale

 

Cum să-ți creezi singură parfumul pe bază de uleiuri esențiale

creeaza ti singura parfumul pe baza de uleiuri esentiale

 Nu este necesar să ai studii chimice pentru a-ți crea propriul parfum pe bază de uleiuri esențiale. Este extrem de ușor și la îndemâna oricui!

 

Parfumuri artificiale vs. parfumuri naturale

 La origine, parfumurile erau 100% naturale. Cuvântul parfum provine din latinescul per fumus și inseamna “prin fum”. Ceea ce este logic, deoarece la început, parfumeriile foloseau doar tehnica de fumigare. Planta era arsă pentru a se elibera uleiurile esențiale, conținute în fumul care se degaja.

 

Defectele parfumurilor artificiale

 Azi, majoritatea parfumurilor sunt compuse dintr-un amestec de alcool denaturat, solvenți și uleiuri esențiale – adesea sintetice. Un procedeu care reduce în mod considerabil costurile de fabricare, dar care îi poate conferi parfumului o aromă picantă dacă în componența sa sunt prezente prea multe ingrediente chimice.

 

Uleiurile esențiale susțin corpul, spiritul și sufletul. Unele uleiuri esențiale au proprietăți relaxante, unele sunt energizante sau revigorante...

 

Uleiurile esențiale

 Un ulei esențial este o substanță uleioasă care conține alcool, esteri și terpeni. Uleiurile esențiale sunt niște substanțe volatile aromatice produse de către plante, putând fi extrase sub formă de lichid.

 

Cum să alegi uleiul esențial potrivit pentru parfum?

 Printre criteriile de selecție ale uleiului esențial potrivit se numără:

 - mențiunea “100% natural/vegetal”;

 - numele comun al plantei (în limba română);

 - numele botanic al plantei (în limba latină);

 - mențiunea “cultură biologică controlată”;

 

Baza diluării pentru parfum

 Uleiurile vegetale – spre deosebire de alcool, uleiurile vegetale nu usucă pielea. Din contra, o hrănesc. Cele mai recomandate uleiuri vegetale pentru crearea unui parfum sunt uleiurile de jojoba și uleiul de migdale dulci.

 Alcoolul – alege alcool nedenaturat. Alcool de grâu sau de cartofi de exemplu. Acest tip de alcool este disponibil în farmacii.

 Hidrolații – printre cei mai potriviți hidrolați care intră în compoziția unui parfum se numără apa de trandafir, apa de lavandă sau apa de mușețel.

 

De ce materiale avem nevoie pentru parfum?

 - un recipient închis la culoare;

 - pahare gradate;

 - hidrolați, ulei de jojoba sau alcool;

 - etichete;

 - flacoane cu vaporizator;

 

Cum alegi aromele pentru parfum?

 Alege aromele în funcție de starea de spirit, de momentul zilei sau de activitate. Pentru ca un parfum să se potrivească personalității tale, ascultă-ți inima, simțurile pe care ți le trezește, și nu explicația științifică asociată acestora.

 

Note de bază, de mjloc și de vârf

 În notele de bază se regăsesc uleiurile esențiale, în special cele din lemn sau din rădăcini, esențe florale pentru notele de mijloc și de citrice pentru cele de vârf.

Exemple de note de bază:

 Mosc, lemn de trandafir, lemn de santal, chiparos, patchouli.

Exemple de note de mijloc:

 Cacao, scorțișoară de ceylon, mușcată, iasomie, levănțică, magnolie.

Exemple de note de vârf:

 Lămâie, mandarine, grapefruit, rozmarin.

 

Parfum pentru doamne și domnișoare

 Un parfum fresh va conține: 25 de picături de ulei esențial de bergamotă, 25 de picături de ulei esențial de salvie și 15 picături de ulei esențial de vetiver.

 Un parfum fructat va conține: 24 picături de ulei esențial de lemn de santal, 32 picături de ulei esențial de portocale, 15 picături de ulei esențial de ylang-ylang.

Categorie: