Păr perfect, inclusiv vara!

Produse naturale pentru îngrijirea părului

Păr perfect, inclusiv vara! Multe dintre produsele care există în prezent pe piață, pe lângă faptul că conțin multe detergenți și siliconi, pot modifica pH-ul natural al scalpului, având ca rezultat descuamarea și uscăciune la nivelul scalpului, căderea părului și, în general, un păr fără strălucire și elasticitate. Scalpul face parte din pielea noastră și, ca și în restul corpului, este compus dintr-o dermă, epidermă și foliculi în care părul crește. Este foarte important să-l păstrăm oxigenat, hidratat și cu un pH adecvat, astfel încât să susțină, să hidrateze și să ne protejeze părul.

 Atunci când ne periem părul sau îl spălăm, activăm involuntar circulația scalpului. Acest lucru este foarte important, deoarece oxigenându-l, în același timp, îl relaxăm. La nivelul capului există milioane de terminații nervoase, care, din cauza stresului zilnic, sunt tensionate și afectează nu numai scalpul și părul, ci sunt responsabile și pentru durerile de cap și tensiunea de la nivelul cefei și gâtului.

 Este important să exfoliem pielea pentru a elimina celulele moarte și suntem conștienți în general de acest lucru și există mii de opțiuni facială și corporală ... dar și la nivelul părului? Așa cum am menționat mai devreme, scalpul face parte din piele și, fiind acoperit cu păr, este expus la poluare și produse cosmetice precum lacuri, fixative etc. Este chiar mai important să realizați periodic o exfoliere pentru a elimina toate aceste excedente și pentru a oxigena pielea în profunzime, lăsând-o să respire. Acest lucru are, fără îndoială, un beneficiu pozitiv asupra părului, deoarece dacă scalpul este mai oxigenat și curat, părul va crește mai puternic.

 Argila este plină de minerale și, în special, argila albă, cunoscută și sub denumirea de caolin, are un efect calmant și hidratant asupra pielii. Argila albă, îmbogățită cu uleiuri esențiale și alte ingrediente de casă se poate transforma într-o mască ideală pentru hidratarea scalpului. Există soluții foarte simple, bazate în special pe unele ingrediente naturale, pe care le putem pregăti acasă pentru a avea grijă de părul și scalpul nostru.

 Vă propunem în acest articol trei rețete de produse cosmetice naturale, care vă vor ajuta să aveți un păr sănătos și plin de volum chiar și în lunile de căldură și de plajă.

1. Exfoliant capilar

 Ingrediente:

 - Sare grunjoasă zdrobită

 - Ulei de neem sau orice alt ulei vegetal care vă place

 - Ulei esențial de rozmarin sau ulei esențial de ceai verde

 Se amestecă bine toate ingredientele. Se separă firele de păr și se aplică amestecul uscat, se masează ușor, apoi se îndepărtează cu multă apă. Veți observa imediat rezultatele: un păr mai curat și strălucitor. Este indicat să aplicați acest exfoliant capilar o dată pe săptămână pe timpul verii.

2. Mască de păr cu argilă calmantă

 Ingrediente:

 - Argilă albă

 - Lapte vegetal la alegere sau infuzie de mușețel

 - Ulei esențial de lavandă

  Se amestecă bine toate ingredientele până când se obține un produs omogen.

 Cu ajutorul unui piaptăn, se separă firele de păr și se aplică masca pe pielea capului. Se acoperă cu un prosop și se lasă să acționeze câteva minute. Apoi se îndepărtează cu apă din abundență. Nu este nevoie de șampon, deoarece argila îndepărtează murdăria.

3. Truc eficient pentru un păr cu volum

 Pentru hidratarea părului este suficientă o mască sau un ulei vegetal, cum ar fi cel de neem, care este excelent pentru îngrijirea părului, deoarece hidratează și întărește firul de păr și îl ajută să crească mai repede. Însă un sfat extra pentru a păstra volumul părului și pentru a-l proteja pe timpul verii este de a aplica pe părul proaspăt spălat următorul preparat:

Ingrediente:

 - 1 cană cu apă

 - 1 lingură de sare de mare

 - 15 picături dintr-un ulei esențial preferat

 - o jumătate de suc de aloe vera

 Se amestecă totul într-o sticlă cu difuzor, se agită bine și preparatul este gata. Puteți aplica acest amestec prin pulverizare după duș, piscină sau când simțiți că părul dumneavoastră are nevoie de un plus de volum. Acest amestec va ajuta la menținerea volumului și a hidratării datorită amestecului de sare de mare cu aloe vera.

Categorie: