3 tratamente pentru hidratarea părului

De ce se deshidratează părul?

3 tratamente pentru hidratarea părului

 Deshidratarea părului se produce pe fondul unui exces de căldură, din lipsa unei hidratări adecvate – atât interne, cât și externe – dar și a schimbărilor bruște de temperatură. Toți acești factori influențează în mod direct sănătatea noastră capilară. Cu toate că pe piață există multe tratamente capilare, acestea sunt destul de costisitoare pe termen lung, însă există și opțiunea de a urma un tratament natural pentru hidratarea părului. Alte cauze care determină deshidratarea părului sunt următoarele: utilizarea unor medicamente de sinteză, schimbările alimentare, folosirea vopselelor chimice și substanțele contaminante din mediul înconjurător.

 Vă oferim în acest articol 3 tratamente eficiente pentru hidratarea părului care se prepară doar din ingrediente naturale.

 

Tratamente și măști naturale pentru hidratarea părului

 1. Tratament pentru hidratarea părului cu ou și ulei de măsline: această mască ajută la repararea vârfurilor despicate și stimulează creșterea părului, deoarece îl hidratează în profunzime și îi conferă strălucire. Pentru a prepara această rețetă sunt necesare două ouă (preferabil organice) și trei linguri de ulei de măsline care se amestecă bine într-un bol până când ingredientele se omogenizează. Se aplică acest amestec pe toată lungimea părului de la rădăcini până la vârfuri și se lasă să acționeze timp de 20 minute. Apoi părul se clătește cu apă călduță din abundență și se spală părul cu șampon în mod obișnuit. Pentru a avea cele mai bune rezultate, acest tratament poate fi aplicat de două ori pe săptămână.

 2. Tratament pentru hidratarea părului cu ulei de migdale, miere și banane: acest tratament este în special recomandat persoanelor care au părul foarte uscat. Pentru prepararea acestuia se vor folosi următoarele ingrediente: o jumătate de banană coaptă, câteva picături de ulei de migdale și două linguri de miere. Într-un bol se amestecă bine toate ingredientele până când se obține o pastă omogenă. Se aplică tratamentul pe toată lungimea părului și se acoperă cu o cască de duș, lăsându-l să acționeze timp de 20 minute, apoi se spală părul cu șampon în mod obișnuit. Ideal este ca această mască de păr să se folosească o dată pe săptămână, însă dacă părul este foarte deteriorat se poate folosi de două ori pe săptămână.

 3. Tratament pentru hidratarea părului cu avocado și ulei de măsline: aceasta este o mască super hidratantă care repară în mod eficient părul deteriorat. În plus, acest tratament este foarte eficient și pentru tratarea părului cu o structură fragilă, mai ales dacă părul și-a pierdut culoarea, textura și strălucirea.

 Pentru a prepara acest tratament sunt necesare: 2 lămâi, 3 fructe coapte de avocado de mărime medie, 3 linguri de miere, 3 linguri de ulei de măsline și un pumn de petale de trandafiri.

 Mai întâi se vor lăsa la macerat petalele de trandafir în uleiul de măsline pe toată durata nopții. Dimineața se strecoară printr-o sită fină și se lasă deoparte. Într-un bol se prepară un piure din pulpa fructelor de avocado, la care se adaugă apoi uleiul infuzat cu petale de trandafiri. Se adaugă și sucul proaspăt de la cele 2 lămâi și mierea și se amestecă bine toate ingredientele până când se obține o pastă omogenă. Apoi se aplică amestecul astfel obținut pe păr și se lasă să acționeze timp de 15 minute. Se clătește cu apă călduță din abundență și se spală părul cu șampon în mod obișnuit. Această mască se poate folosi o dată pe săptămână.

 

Câteva tips-uri de frumusețe pentru un păr sănătos și hidratat

 - Cu toate că unor persoane nu li se pare foarte igienic, este recomandat ca părul să se spele mai rar, tocmai pentru a se menține hidratarea naturală a părului. Dacă părul se spală des sau chiar zilnic se elimină uleiurile naturale care hidratează pielea capului.

 - Periajul zilnic al părului este de asemenea necesar pentru a menține o bună sănătate capilară și se recomandă ca aceasta să se realizeze de două ori pe zi pentru a distribui uleiurile naturale ale părului, menținând astfel vârfurile hidratate.

 - Dacă mergeți la piscină sau înotați în mare, se recomandă să aplicați înainte puțin balsam pe vârfuri pentru a se evita ca părul să absoarbă clorul sau alte substanțe care tind să-l usuce. Așa cum se știe, clorul și apa sărată deshidratează părul, tocmai de aceea este indicat să se ia măsurile necesare pentru protejarea acestuia.

 - O altă recomandare este să se folosească șampoane și balsamuri speciale pentru îngrijirea părului uscat, însă dacă nu se obțin rezultatele sperate, se poate recurge suplimentar o dată pe săptămână la un tratament pentru hidratarea părului. De asemenea, în acest caz se recomandă și folosirea măștilor capilare și ale tratamentelor care se lasă să acționeze pe timpul nopții. Totodată, este necesar să se evite produsele pentru păr care conțin alcool, deoarece acestea deteriorează grav părul.

Categorie: