Cremă din 3 ingrediente contra ridurilor

 

Cremă din 3 ingrediente contra ridurilor

Cremă din 3 ingrediente contra ridurilor Multe persoane nu au probleme cu ideea apariției ridurilor odată cu înaintarea în vârstă, însă altele doresc să împiedice apariția acestora prin diverse modalități, mai mult sau mai puțin naturale.

 Mai ales femeile recurg la remediile naturale pentru a încetini apariția ridurilor, datorită eficienței acestora. Vă prezentăm în acest articol o rețetă ușor de preparat și care conține doar trei ingrediente pentru a reduce ridurile din zona ochilor.

Ce cauzează apariția ridurilor?

 În timpul procesului natural de îmbătrânire, pielea noastră trece prin trei transformări importante și anume:

 1. Celulele pielii se divid mai lent, determinând ca startul dermei să se subțieze;

 2. Stratul cel mai profund al pielii slăbește, ceea ce afectează și următoarele straturi dermice;

 3. Glandele sebacee se reduc, diminuându-se astfel protecția pe care sebumul o oferă pielii.

 Acest proces de îmbătrânire poate fi declanșat prematur datorită unei supraexpuneri la lumina solară. Razele UV ale soarelui deteriorează fibrele de colagen din piele. În timp ce corpul răspunde prin intermediul reconstrucției fibrelor de colagen, eliberează și radicali liberi în timpul acestui proces, ceea ce deteriorează și mai mult celulele.

 Tocmai de aceea, folosirea cu regularitate a unui protector solar precum și consumul alimentelor bogate în antioxidanți sunt factori foarte importanți pentru menținerea sănătății și tinereții pielii.

 Există mai mulți factori care pot contribui la deteriorarea aspectului pielii, la pierderea elasticității și prospețimii acesteia și la apariția nedoritelor riduri. Iată care sunt aceștia:

 – Lipsa unei hidratări corespunzătoare, atât interne, cât și externe;

 – Expunerea excesivă la soare sau în saloanele de bronzat;

 – Sedentarismul deoarece împiedică oxigenarea profundă a țesuturilor;

 – Moștenirea genetică;

 – Diverse leziuni sau intervenții chirurgicale;

 – Acneea și alte afecțiuni ale pielii care au tendința de a se cicatriza;

 – Mișcările musculare repetate precum frecatul ochilor sau încruntarea;

 – Utilizarea anumitor medicamente;

 – Stresul prelungit;

 – Pierderea rapidă în greutate, deoarece în acest caz volumul celulelor de grăsime se reduce în mod drastic;

 – Carența de vitamina E și A care determină deteriorarea calității pielii.

 Alte cauze ale apariției premature a ridurilor includ toxinele din mediul înconjurător și în special fumul de țigară. A avea o dietă bogată în alimente proaspete și integrale, o hidratare corespunzătoare, exercițiile fizice regulate, gestionarea stresului și renunțatul la fumat sunt cele mai bune măsuri pe care le poți lua pentru a menține sănătatea pielii și corpului.

 

Cum pot fi prevenite ridurile?

 Pasul principal pentru reducerea pe cale naturală a ridurilor constă în primul rând în eliminarea obiceiurilor dăunătoare care împiedică restaurarea uleiurilor sănătoase ale pielii. Dacă pielea din jurul ochilor pare deteriorată sau inflamată, este necesar să recurgeți la tratamente naturiste care să conțină ingrediente anti-inflamatorii și pe care să le aplicați în mod regulat.

 De exemplu, fructul de papaya poate reduce și preveni ridurile, putând fi folosit atât intern, cât și în aplicații externe. Papaya conține o enzimă numită papaină care este o enzimă digestivă care poate ajuta la prevenirea ridurilor. Elastina și colagenul sunt două fibre ale pielii care contribuie la menținerea fermității și elasticității acesteia. Fructul de papaya ajută la reconstruirea elastinei și la prevenirea apariției ridurilor.

 

Cremă din 3 ingrediente pentru reducerea ridurilor din zona ochilor

 Următoarea cremă care ajută la reducerea ridurilor din zona ochilor conține doar 3 ingrediente și anume: vitamina E, uleiul esențial de cimbru și uleiul de cocos.

 - Vitamina E este un antioxidant extraordinar care ajută la combaterea daunelor provocate pielii de radicalii liberi;

 - Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune remedii hidratante pentru piele și păr și este de asemenea un aliment cu proprietăți anti-inflamatorii;

 - Uleiul esențial de cimbru are proprietăți antioxidante, anti-inflamatorii și este utilizat în diverse preparate naturiste pentru a preveni îmbătrânirea pielii.

Ingrediente necesare:

 - 2 capsule de Vitamina E

 - 2 picături de ulei esențial de cimbru

 - 1 linguriță de ulei de cocos

Cum se prepară crema anti-rid?

 Într-un bol, combinați cele 3 ingrediente până când obțineți un amestec omogen, apoi masați această cremă pe conturul ochilor, cu mișcări circulare și având grijă ca aceasta să nu intre în contact cu ochii. Dacă este cazul, curățați excesul cu o dischetă de bumbac. Aplicați această cremă în fiecare seară, cu o oră înainte de culcare. În scurt timp veți observa efectele reîntineritoare ale acestei creme naturale anti-rid.

Observație:

 Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și au efecte puternice, așadar este important să verificați întotdeauna datele specifice de utilizare și de valabilitate de pe eticheta acestora. Folosiți-le doar pentru uz extern și nu le lăsați la îndemâna copiilor. Evitați contactul dintre uleiurile esențiale cu mucoasele și cu ochii. Dacă totuși uleiul esențial a intrat în contact cu ochii, curățați bine ochii cu un ulei vegetal cum este cel de măsline sau de migdale și nu cu apă.

 De asemenea, uleiurile esențiale pot cauza iritația pielii în cazul persoanelor care au pielea sensibilă. Se recomandă să se realizeze înainte de folosire un test pentru a vedea dacă apar reacții alergice la uleiuri. Pentru aceasta, se va aplica o picătură de ulei esențial pe partea posterioară a încheieturii și se va lăsa să acționeze timp de o oră sau două. Dacă apar iritații sau înroșirea pielii, curățați bine zona respectivă cu ulei de măsline, apoi clătiți cu apă rece și nu utilizați uleiuri esențiale în nicio rețetă cosmetică.

Categorie: