Tonic antioxidant pentru prevenirea ridurilor

 

Ce sunt antioxidanții?

 Tonic antioxidant pentru prevenirea ridurilor    Antioxidanții se găsesc în multe alimente și fructe și de asemenea sunt prezenți în unele suplimente dietetice care conțin vitamina A, vitamina C și E și în unele substanțe precum seleniu, licopen, luteină și betacaroten.

 Un antioxidant este o moleculă capabilă să prevină sau să încetinească oxidarea altor molecule, în general a substraturilor biologice precum lipide, proteine sau acizi nucleici. Mai exact, antioxidanții sunt substanțe naturale sau fabricate de către om, care pot încetini sau preveni unele deteriorări celulare.

 Descoperă în acest articol cum să prepari un tonic facial cu beneficii antioxidante, ideal pentru prevenirea ridurilor, datorită calităților sale care reduc daunele celulare.

Alimente naturale care au proprietăți antioxidante

 - Vitamina A: este considerată un adevărat remediu anti-îmbătrânire și antiacneic, întărește sistemul imunitar și previne apariția cancerului. Această vitamină se găsește în lapte, unt, ouă, morcovi, ardeii roșii, spanac, mango, papaya, caise, piersici și roșii.

 - Vitamina C: are puternice proprietăți anti-îmbătrânire, deoarece stimulează producerea de colagen, care menține pielea suplă, elastică și fără riduri. Această vitamină se găsește în majoritatea fructelor și legumelor proaspete. Cele mai bogate alimente în vitamina C sunt fructe precum lămâile, papaya, căpșunii, portocalele, kiwi, pepenele galben și legume precum ardeii grași, varza de Bruxelles, conopida și varza creață.

 - Vitamina E: este un antioxidant puternic, menține elasticitatea și tinerețea pielii, previne apariția bolilor cronice și a cancerului. Această vitamină se găsește preponderent în nuci și semințe, cum sunt migdalele, semințele de floarea soarelui, alunele de pădure și semințele de cânepă. De asemenea, legumele cu frunze verzi cum sunt spanacul, guliile și varza creață conțin vitamina E. Uleiurile presate la rece - de măsline, floarea soarelui, porumb, struguri, germeni de grâu, migdale, susan, sunt surse foarte bune de vitamina E. Dintre acestea, uleiul care are cel mai ridicat conținut de vitamina E este cel din germeni de grâu, o lingură din acest ulei conținând 100% din necesarul zilnic de vitamina E.

Beneficiile loțiunilor tonice antioxidante

 În continuare îți oferim detalii despre principalele proprietăți și beneficii ale unei loțiuni tonice antioxidante.

 Una dintre calitățile sale este aceea antiinflamatorie: mai exact, este vorba despre acidul alfa care reduce inflamația pielii, stimulează circulația sanguină, reduce petele de pe piele și previne apariția ridurilor.

 De asemenea, o loțiune tonică antioxidantă reduce daunele cauzate de razele solare, deoarece antioxidanții reduc efectul nociv al razelor UVA care îmbătrânesc prematur pielea. Odată cu trecerea timpului, pielea își pierde elasticitatea și se ridează. Loțiunea tonică antioxidantă ne ajută să arătăm mai tinere, iar pielea își recuperează din capacitatea de întindere.

 

Cum să-ți prepari propriul tonic antioxidant?

Ingrediente necesare:

 Pentru a prepara această loțiune tonică sunt necesare următoarele ingrediente: apă plată, oțet organic de mere, două pliculețe de ceai verde organic, iar ca element opțional se poate adăuga ulei esențial de trandafir sau de mușețel.

Cum se prepară?

 Modul de preparare este foarte simplu: mai întâi se infuzează pliculețele de ceai verde în apa fierbinte timp de cel puțin 15 minute. După aceea, se adaugă o linguriță de oțet de mere și dacă dorești 3-5 picături de ulei esențial de trandafir sau de mușețel.

Modul de aplicare:

 Ca prim pas esențial se va curăța bine tenul cu un demachiant adecvat tipului de piele pentru a elimina orice urmă de machiaj sau impurități de pe piele. Apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante se aplică loțiunea tonică preparată pe toată suprafața feței (evitând zona ochilor), pe gât și pe decolteu.

 Repetați acest procedeu în fiecare seară, apoi aplicați o cremă hidrantă sau un ulei precum cel de migdale, de susan sau de argan care va hrăni pielea în profunzime (mai ales dacă aveți un ten sensibil sau deshidratat).

 Aplicată în mod regulat, această loțiune tonică naturală va menține prospețimea și tinerețea tenului.

Categorie: