Shake sănătos contra căderii părului

 

Shake sănătos contra căderii părului

Shake sănătos contra căderii părului  Când se apropie schimbarea dintre anotimpuri, în special toamna și primăvara, multe femei și mulți bărbați suferă de alopecie (căderea părului) temporară care, în unele cazuri, poate deveni o problemă.

Totuși, există mai multe modalități de a preveni în mod natural căderea părului, de exemplu, oferindu-i organismului toți nutrienții de care are nevoie pentru ca podoaba capilară să nu aibă de suferit.

 Vă prezentăm în acest articol un shake bogat în nutrienți care combate căderea părului. Datorită vitaminelor și nutrienților pe care ni le oferă acest shake, putem împiedica alopecia cu ajutorul unor ingrediente naturale și foarte benefice pentru starea generală de sănătate.

 

Prevenirea căderii părului (alopeciei) cu ajutorul alimentației

 Căderea părului sau alopecia poate avea cauze diferite, dintre care le amintim pe cele endocrine și cele nutriționale.

 Atât tulburările hormonale cât și deficitul de vitamine și minerale pot determina căderea părului, care, datorită consumului unor alimente adecvate, poate să fie reversibilă.

 În acest articol am selecționat câteva dintre aceste alimente având proprietăți terapeutice și care îi oferă organismului necesarul de vitamine și minerale, fără să mai fie nevoie să recurgem la unele suplimente alimentare.

 Shake-urile sunt o modalitate simplă și comodă de a consuma mai multe alimente în același timp. Vă propunem să consumați câte un shake zilnic pentru a preveni sau combate în mod eficient căderea părului.

 

Cum se prepară shake-ul contra căderii părului?

 În continuare vă prezentăm beneficiile tuturor ingredientelor care fac parte din shake-ul recomandat contra căderii părului. Iată care sunt acestea:

Spanacul

 Toate legumele cu frunze verzi sunt foarte benefice pentru sănătatea părului, deoarece sunt o sursă bună vitaminele A și C, care sunt relaționate cu hidratarea naturală a părului.

 În plus, datorită faptului că este bogat în fier, spanacul este un aliment esențial pentru creșterea sănătoasă a părului, deorece carența de fier provoacă cel mai adesea alopecie.

Căpșunii

 Căpșunile sunt bogate în siliciu, un mineral esențial pentru creșterea părului, dar și în acid folic și vitaminele B6 și B7.

 Acești nutrienți stimulează creșterea unui păr sănătos și strălucitor, combătând totodată și apariția mătreții și alte probleme ale pielii capului.

Fulgii de ovăz

 Toate cerealele integrale sunt esențiale pentru o bună sănătate capilară și un păr sănătos și des.

 Fulgii de ovăz conțin vitamine din grupul B, care stimulează creșterea părului și combat căderea acestuia, stimulând în acealași timp creșterea unui păr puternic și plin de vitalitate.

Portocalele

 Portocalele la fel ca și celelalte citrice, ne oferă o cantitate bună de vitamina C, care determină formarea colagenului, care este esențială pentru un păr sănătos. Vitamina C contribuie la menținerea unui păr puternic și strălucitor.

Nucile

 Fructele uscate sunt bogate în minerale, care sunt esențiale pentru o bună sănătate capilară. Nucile sunt de asemenea un remediu foarte eficient contra părului fin și fragil, care se rupe ușor, deoarece mențin elasticitatea necesară și împiedică ruperea acestuia.

Uleiul de in

 Uleiul care se extrage din semințele de in este bogat în acizi grași esențiali, care stimulează creșterea foliculilor piloși și ajută la menținerea hidratării părului. În plus, uleiul din semințe de in este un ingredient important dacă avem părul uscat sau fragil, cu vârfurile despicate.

Drojdia de bere

 Drojdia de bere este ideală ca supliment pentru menținerea sănătății părului, a pielii și a unghiilor, iar multe persoane o consumă pentru a preveni căderea părului datorită conținutului său bogat în vitamine și minerale.

Pulberea de macca

 Acest tubercul, macca, este originar din Peru și este un aliment foarte benefic pentru sănătatea părului, deoarece ne oferă o cantitate importantă de vitamine și minerale, dintre care se remarcă fierul.

 În plus, macca este un excelent reglator hormonal atât pentru bărbați, cât și pentru femei și nu are efecte secundare nedorite.

Cantitățile necesare pentru shake:

 Pentru a prepara un shake avem nevoie de următoarele cantități de ingrediente:

 - un pumn de frunze proaspete de spanac

 - 5 căpșuni coapte

 - o lingură de fulgi de ovăz (10 g)

 - un pahar de suc de portocale proaspăt stors (200 ml)

 - o lingură de ulei de in (15 g)

 - 4 nuci crude

 - o lingură rasă de drojdie de bere (10 g)

 - o linguriță de pulbere de macca (5 g)

Cum se prepară?

 - În primul rând, se stoarce sucul de portocală.

 - Cu ajutorul unui blender se procesează sucul de portocală împreună cu celelalte ingrediente timp de cel puțin 1 minut, până când rezultă o textură cremoasă și omogenă.

 - Pentru a fi eficient, se recomandă consumul acestui shake dimineața, pe stomacul gol.

 - Este indicat ca shake-ul să se prepare proaspăt și să fie consumat imediat pentru a-și păstra toate proprietățile terapeutice intacte.

Categorie: