3 tratamente naturiste contra vergeturilor

 

3 tratamente naturiste contra vergeturilor

3 tratamente naturiste contra vergeturilor Vergeturile sunt semne sau cicatrici care apar atunci când pielea suferă o întindere bruscă, fie în timpul sarcinii sau dacă se ia brusc în greutate. Vergeturile mai pot apărea și din cauza consumului de medicamente care interferează cu formarea colagenului. Acestea se prezintă ca niște linii paralele vizibile pe piele și care pot avea nuanțe roz sau albe. De asemenea, vergeturile au o textură diferită de restul pielii.

 Vă recomandăm în acest articol 3 tratamente naturiste care, datorită compoziției lor, îmbunătățesc starea pielii, mai ales dacă sunt utilizate cu regularitate. Marele avantaj al acestor rețete este acela că sunt foarte ușor de preparat în casă și au ingrediente ușor de găsit.

1. Tratament cu vitamina E

 Vitamina E este un puternic antioxidant care protejează celulele față de daunele cauzate de radicalii liberi din mediul ambiant.

 Această vitamină este responsabilă de încetinirea deteriorării celulare și de prevenirea apariției ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii premature.

 S-a demonstrat în nenumărate rânduri că efectele vitaminei E asupra pielii contribuie la reducerea prezenței cicatricilor, a vergeturilor sau a petelor de pe piele. Iată de ce avem nevoie pentru prepararea acestei rețete:

Ingrediente:

 - 2 capsule de vitamina E (se găsesc în farmacii)

 - 2 picături de ulei esențial de lavandă

 - 1 lingură de extract de mușețel (10 ml)

Preparare:

 - Înțepați ușor capsulele de vitamina E și amestecați conținutul acestora într-un recipient împreună cu uleiul esențial de lavandă și extractul de mușețel.

Mod de aplicare:

 - Curățați bine zona pe care doriți să o tratați și aplicați produsul pe piele printr-un ușor masaj circular.

 - Lăsați tratamentul să acționeze timp de 15 minute și masați din când în când pielea pentru a stimula circulația sanguină.

 - Repetați aplicarea tratamentului de 3 ori pe zi, în fiecare zi.

 

2. Tratament cu aloe vera

 Gelul conținut în frunzele de aloe vera este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru soluționarea diverselor probleme care afectează pielea.

 Datorită calităților sale regenerante și cicatrizante, gelul de aloe vera este de asemenea foarte recomandat pentru recuperarea în caz de arsuri ale pielii. Acest gel pe care natura ni-l oferă cu generozitate, conține importante substanțe care favorizează reducerea vergeturilor și a cicatricilor de pe piele. Totodată, aportul său semnificativ de vitamina C și E protejează pielea de daunele celulare și participă la producerea de colagen. Să vedem cum se prepară tratamentul cu aloe vera:

Ingrediente:

 - 1 frunză de aloe vera

 - 3 linguri de ulei de măsline (42 g)

Preparare:

 - Tăiați frunza de aloe vera și extrageți gelul din aceasta cu ajutorul unei linguri.

 - Amestecați bine gelul cu uleiul de măsline până se formează o pastă cremoasă.

Mod de aplicare:

 - Spălați zona pe care doriți să o tratați, apoi întindeți un strat fin din această cremă cu aloe vera.

 - Lăsați-o să acționeze timp de 30 minute, masând ușor zona respectivă pentru a îmbunătăți circulația sanguină.

 - Pentru a obține rezultate, folosiți acest tratament de cel puțin trei ori pe săptămână.

 

3. Tratament cu unt de cacao

 Aplicarea regulată a untului de cacao pe piele contribuie la îmbunătățirea texturii și elasticității acesteia. Conținutul său bogat în acizi grași esențiali și antioxidanți favorizează regenerarea celulară și ajută la menținerea tinereții și sănătății pielii.

 În această rețetă vom potența efectele binefăcătoare ale untului de cacao cu vitamina E, ceară de albine și uleiuri esențiale care vor hrăni pielea în profunzime și vor atenua vergeturile. Iată cum se prepară acest tratament:

Ingrediente:

 - ½ cană de unt de cacao (110 g)

 - 1 lingură de ulei din germeni de grâu (14 g)

 - 1 linguriță de vitamina E (14 g)

 - 1 linguriță de ulei din semințe de caise (14 g)

 - 2 lingurițe de ceară de albine (6 g)

Preparare:

 - Plasați untul de cacao într-un recipent rezistent la căldură și topiți-l pe baie de aburi.

 - Când untul devine lichid, incorporați uleiul de germeni de grâu, vitamina E și uleiul din semințe de caise și amestecați bine toate ingredientele.

 - În continuare, topiți tot pe baie de aburi, ceara de albine rasă în prealabil pe răzătoarea mare, iar apoi amestecați-o cu ingredientele anterioare până ce obțineți un preparat omogen.

Mod de aplicare:

 - Luați puțin din acest preparat antivergeturi și aplicați-o cu mișcări circulare pe zona cu probleme.

 - Așteptați până când crema se absoarbe bine în piele și lăsați-o să acționeze pe timpul nopții.

 - Acest tratament poate fi aplicat zilnic, timp de cel puțin două săptămâni.

 Rezultatele acestor tratamente se vor observa mai ales dacă aveți grijă și la stilul de viață, mai exact la alimentație, exercițiile fizice și o odihnă corespunzătoare. Toți acești factori acționează în mod sinergic asupra menținerii elasticității și tinereții pielii.

Categorie: