9 produse de frumusețe cu miere

 

Mierea - aliatul sănătății și al frumuseții

9 produse de frumusețe cu miere Datorită proprietăților sale superhidratante și a puterii sale regeneratoare, mierea de albine este unul dintre ingredientele naturale cele mai apreciate. Mierea poate fi folosită atât ca remediu natural, în gastronomie, dar și în tratamentele de înfrumusețare.

 Încă din antichitate, mierea era apreciată datorită proprietăților sale antibacteriene, antibiotice și antioxidante cu scopul de a preveni și a trata diferite boli, pe lângă îmbunătățirea aspectului pielii și părului.

 În prezent mierea este unul din componentele active din multe produse și tratamente de înfrumusețare care se găsesc pe piață, deoarece industria cosmetică a descoperit incredibilele sale beneficii pentru îngrijirea pielii.

 Totuși, folosirea mierii în forma sa naturală continuă să fie una dintre cele mai indicate modalități pentru a profita la maxim de concentrația de nutrienți și de toate proprietățile care o recomandă ca fiind unul dintre cei mai buni aliați ai frumuseții.

 Iată în continuare câteva rețete de produse pentru îngrijire pe care le puteți prepara acasă, din ingrediente simple, dar extraordinar de eficiente:

 

1. Mască facială cu miere

 Una dintre modalitățile cele mai simple de a profita de toate beneficiile mierii este de a o aplica sub formă de mască pe toată fața.

 Proprietățile sale antibacteriene, hidratante și purifiante ajută la eliminarea impurităților pielii și contribuie la curățarea în profunzime a porilor pentru a preveni astfel apariția acneei.

Cum se prepară?

 - Aplicați miere crudă 100% organică într-un strat fin pe întreaga față prin mișcări circulare.

 - Lăsați masca să acționeze timp de 30 minute, iar apoi clătiți bine cu apă călduță. Veți observa imediat efectele binefăcătoare ale acestei măști asupra pielii care devine catifelată, elastică și profund regenerată.

 

2. Loțiune de curățare facială

 Această loțiune de curățare care are ca ingredient mierea ajută la eliminarea resturilor de machiaj, în special când aceasta se dizolvă cu puțin ulei.

 Ingrediente:

 - 1 lingură de miere (25 g)

 - 1 linguriță de ulei de jojoba sau de cocos (4,3 g)

Cum se prepară?

 - Într-un recipient curat, combinați mierea cu uleiul de jojoba sau de cocos și asigurați-vă că acestea sunt bine omogenizate.

 - Aplicați puțin din acest amestec pe zonele pe care doriți să le demachiați și curățați excesul cu o dischetă demachiantă umezită.

 

3. Exfoliant corporal

 Datorită capacității sale excelente de a curăța pielea și de a facilita eliminarea celulelor moarte, mierea poate fi utilizată de asemenea ca exfoliant corporal.

 Acest ingredient combinat cu migdale măcinate, făină de ovăz sau zahăr brun poate ajuta la înlăturarea impurităților, iar ca rezultat, lasă o piele curată și strălucitoare.

Ingrediente:

 - 2 lingurițe de făină de migdale (10 g)

 - 2 lingurițe de miere (15 g)

Cum se prepară?

 - Amestecați într-un recipient curat făină de migdale și mierea până se formează o pastă omogenă.

 - Aplicați acest exfoliant când faceți duș, pe pielea udă și masați cu mișcări ușoare și circulare pe întregul corp.

 

4. Loțiune hidratantă pentru piele

 Mai ales atunci când clima este agresivă, pielea începe să sufere consecințele acesteia prin uscăciune, lipsa elasticității și tonicității care afectează frumusețea pielii.

 O loțiune naturală care are ca ingredient principal mierea poate ajuta la evitarea acestor neplăceri și contribuie la repararea pielii accelerând regenerarea sa.

Ingrediente:

 - 1 lingură de miere (25 g)

 - 1 linguriță de ulei de măsline (4 g)

 - Câteva picături de suc de lămâie

Cum se prepară?

 - Amestecați mierea cu uleiul de măsline și sucul de lămâie.

 - Aplicați loțiunea cu mișcări ușoare pe pielea curată și lăsați-o să acționeze aproximativ 20 de minute înainte de o îndepărta cu apă călduță.

 

5. Tratament hrănitor pentru păr

 Folosirea frecventă a mierii pentru a întreține frumusețea părului, îi poate conferi acestuia strălucire naturală și revitalizare.

Ingrediente:

 - 1 lingură de miere (25 g)

 - ½ litru de apă

Cum se prepară?

 - Dizolvați lingura de miere într-o jumătate de litru de apă călduță și clătiți-vă părul cu acest amestec după ce ați utilizat șamponul.

 - Lăsați-l să acționeze timp de 10 minute, apoi clătiți-l și repetați tratamentul o dată pe săptămână.

 

6. Remediu cicatrizant

 Pe lângă combaterea bacteriilor și accelerarea procesului de regenerare celulară, mierea are de asemenea un efect cicatrizant care contribuie la atenuarea cicatricilor cauzate de acnee.

Ingrediente:

 - 2 linguri de miere (50 g)

 - 1 linguriță de ulei de cocos (4,3 g)

Cum se prepară?

 - Amestecați ambele ingrediente și aplicați-le pe zonele afectate printr-un ușor masaj circular.

 - Lăsați remediul să acționeze timp de 30 de minute și repetați acest procedeu minim de 3 ori pe săptămână.

 

7. Balsam de buze

 Proprietățile hidratante și reparatorii ale mierii o recomandă ca un perfect balsam natural pentru buze, ideal pentru tratarea buzelor uscate și crăpate.

Ingrediente:

 - 2 linguri de miere (50 g)

 - 1 lingură de vaselină (10 g)

Cum se prepară?

 - Amestecați mierea cu vaselina și aplicați acest amestec pe buze în special în timpul iernii când vremea rece afectează condiția pielii.

 O altă opțiune bună constă în a amesteca mierea cu puțin zahăr brun pentru a obține un exfoliant natural pentru buze.

 

8. Balsam natural pentru păr

 Proprietățile hidratante și reparatorii ale mierii sunt foarte eficiente de asemenea pentru îngrijirea părului.

 Dacă doriți să vă hrăniți părul în profunzime, redându-i astfel vitalitatea și luciul, alegeți mierea ca ingredient pentru a prepara acest balsam natural pentru păr.

Ingrediente:

 - 2 linguri de miere (50 g)

 - 2 linguri de ulei de măsline (15 g)

 - 2 linguri de gel de Aloe Vera (30 g)

Cum se prepară?

 - Amestecați 2 linguri de miere cu 2 linguri de ulei de măsline și cele 2 linguri de gel de Aloe Vera.

 - Formați o pastă omogenă, aplicați-o pe părul spălat anterior cu șampon și apoi lăsați-o să acționeze aproximativ 30 de minute.

 - Clătiți cu apă caldă și repetați tratamentul de trei ori pe săptămână.

 

9. Adaos relaxant pentru baie

 Pentru a vă bucura de o baie relaxantă care să vă hrănească în același timp și pielea, folosiți acest amestec mai ales pe timpul iernii când pielea are nevoie de extra îngrijire.

Ingrediente:

 - 2 linguri de miere (50 g)

 - 2 căni de lapte (500 ml)

 - Un pumn de sare de baie

Cum se prepară?

 Dizolvați cele 2 linguri de miere în laptele călduț și turnați în apa de baie. Apoi adăugați sarea de baie și amestecați ușor până se dizolvă. Acest adaos, folosit o dată pe săptămână, vă va relaxa întregul corp și va conferi pielii suplețe, hidratare și prospețime.

Categorie: