3 tratamente nutritive pentru piele și păr

 

Alimentația și hidratarea au grijă de pielea și părul tău

3 tratamente nutritive pentru piele și păr În prezent se știe că cheia pentru un păr sănătos, o piele mătăsoasă și unghii puternice constă în primul rând într-o alimentație și hidratare corespunzătoare, iar apoi în produsele potrivite pentru îngrijire. Există multe alimente și nutrienți care sunt cunoscuți pentru proprietățile lor binefăcătoare, care pot avea ca efect o piele mai strălucitoare și mai elastică și un păr puternic și sănătos.

 Iată în continuare trei produse pentru înfrumusețare care folosesc alimente și ingrediente naturale, pentru a prepara într-un mod simplu și eficient acasă propriile produse pentru întreținerea frumuseții. Să vedem care sunt acestea:

 

1. Ser cu vitamina C

 Vitamina C ajută la producerea colagenului, la vindecarea problemelor minore ale pielii, precum arsurile solare și la regenerarea elasticității țesuturilor pielii.

 

Ingrediente

 - 2 linguri de apă filtrată

 - ½ linguriță de pulbere de vitamina C

 

Preparare

 Într-un recipient de sticlă închisă la culoare adăugați cele două linguri de apă filtrată și pulberea de vitamina C. Agitați pentru ca ingredientele să se amestece bine și păstrați produsul astfel obținut în baie. Utilizați acest tonic o dată sau de două ori pe zi pe pielea curată.

 

2. Mască pentru părul vopsit

 Această mască oferă părului vopsit un impuls binevenit de nutrienți natural care previne uscarea și despicarea vârfurilor și regenerează strălucirea naturală a pielii. Folosiți-o cu încredere o dată pe săptămână și veți observa încă de la prima aplicare efectele sale benefice.

 

Ingrediente

 - 2 lingurițe de ulei de măsline

 - ½ avocado copt

 - ½ banană coaptă

 - 6-7 picături ulei de argan pur

 

Preparare

 Amestecați bine toate ingredientele și masați imediat masca pe păr, începînd cu pielea capului și continuând până la vârfuri.  Acoperiți apoi cu o cască de duș și lăsați-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătiți și șamponați cu grijă părul. Veți avea un păr regenerat și strălucitor.

 

3. Unt natural pentru corp

 Această cremă pentru corp vă va lăsa pielea moale și intens hidratată datorită ingredientelor extraordinar de benefice pe care le conține. O puteți folosi zilnic mai ales pe timpul iernii când pielea este deshidratată, dar și vara pentru a-i menține elasticitatea și suplețea.

 

Ingrediente

 - 3 linguri de unt de karite (unt de Shea)

 - 2 linguri de ulei de cocos

 - 1 linguriță de ulei de migdale dulci

 - 1 linguriță de ulei de gălbenele

 - 3-4 picături din uleiul tău esențial preferat

 

Preparare

 Topiți pe bain-marie untul de karite și uleiul de cocos într-un recipient de sticlă rezistent la căldură și mențineți-le deasupra apei calde câteva minute până când ambele sunt topite și bine amestecate. Retrageți recipientul de pe bain-marie și apoi adăugați celelalte ingrediente din rețetă. Lăsați ca amestecul să se răcească, iar apoi turnați-l într-un borcănel de sticlă cu capac. Folosiți crema zilnic sau săptămânal, pe pielea curată.

Categorie: