Tratament de frumusețe cu cafea

 

Cafeaua și tratamentele de frumusețe

tratament de frumusete cu cafea

 Numeroase voci se ridică împotriva acestei băuturi atât de populare în lumea întreagă. Unii susțin că este bună pentru sănătate, alții nu. Cu toate acestea, în cazul folosirii locale și externe, nimeni nu contestă beneficiile cafelei. Cafeaua este un ingredient vedetă în cadrul tratamentelor, cremelor și loțiunilor.

 

Proprietățile cafelei

 Cafeaua este una din cele mai consumate băuturi din lume: pretextul perfect pentru o ieșire cu prietenii, pentru a discuta în pauza de prânz iar, pentru unii, motivul pentru care se trezesc în fiecare dimineață. Cafeaua are o mulțime de proprietăți benefice pentru corpul nostru. Conținutul ridicat de cafeină arde grăsimile ceea ce reduce kilogramele în plus și elimină celulita.

 În ceea ce privește uzul extern, cafeaua este un exfoliant natural extrem de eficient care stimulează reînnoirea celulară. Cafeaua produce un efect anti-inflamator care calmează pielea când este iritată și roșie. Cafeaua posedă proprietăți astringente care elimină mirosurile neplăcute și permite o curățare în profunzime. Cafeaua este un antioxidant natural care ne protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi.

 Unii specialiști afirmă că ar trebui să consumăm trei cești de cafea pe zi pentru a stimula concentrarea, atenția, învățarea și memoria. Se spune despre cafea că luptă împotriva depresiei, ne ajută să evităm somnolența și conferă energie.

 Unele produse de frumusețe au drept ingredient principal semințele de cafea care conferă o mulțime de beneficii în domeniul frumuseții. Există deja și cafeterapia, o terapie ce revitalizează pielea.

 

Cafeaua și celulita

 Majoritatea tratamentelor anti-celulită au drept ingredient principal cofeina. Cafeaua dispune de proprietăți unice pentru eliminarea aspectului de coajă de portocală. Datorită cafeinei conținute, aceasta poate rupe cu ușurință celulele de grăsime care se acumulează în piele, poate reactiva circulația și să sporească nivelul de molecule ce ard grăsimile, având un excelent efect lipolitic.

 Există o mulțime de creme anti-celulitice pe bază de cofeină, extrem de eficiente. Cu toate acestea, cofeina singură nu poate face miracole împotriva celulitei. La aceasta se adaugă mișcare, o alimentație echilibrată și 2 l de apă pe zi.

 Dacă nu vrei să achiziționezi un astfel de produs din comerț, ai o soluție simplă: ia zațul rămas de la cafea și aplică-l pe zonele afectate de celulită cu ajutorul unor mișcări circulare.

 

Cafeaua și cearcănele

 S-a dovedit faptul că această băutură delicioasă este eficientă și în cazul cearcănelor. Motivul: activează circulația sanguină. Cearcănele apar din cauză că sângele nu poate să circule liber din cauza lipsei somnului, a unei alimentații dezechilibrate, etc. Îți poți prepara comprese pe bază de cafea și să le aplici pe ochi timp de câteva minute.

 

Cafeaua ca exfoliant natural

 Cafeaua, folosită pe post de exfoliant, elimină celulele moarte. Trebuie doar să aplici zațul de cafea pe zonele pe care dorești să le exfoliezi și să masezi cu ajutorul unor mișcări circulare. Pielea va rămâne mai strălucitoare, mai fină și mai curată.

 De acum înainte, nu mai arunca zațul de cafea, profită de beneficiile acesteia pentru a reduce celulita, cearcănele și pentru a elimina pielea moartă prin exfoliere.

Categorie: