5 produse pe care să nu le folosești pe tenul tău

5 produse pe care sa nu le folosesti pe tenul tau

 

5 produse pe care să nu le folosești pe tenul tău

 Pielea este cel mai mare organ al corpului, un organ care este expus în permanență la numeroși factori exteriori care pot să îi afecteze sănătatea. Climatul, alimentația, hidratarea și multe obiceiuri, dar și multe produse sunt cele care pot influența starea de sănătate a pielii. Asta se poate întâmpla fie în manieră negativă fie în manieră pozitivă în funcție de atenția pe care o acorzi pielii.

 Cele mai sensibile părți ale pielii sunt pielea de pe față și pielea de pe gât. În aceste zone riști să ai mai des o problemă deoarece sunt niște locuri mai delicate pe care le folosești mai des. Mulți dermatologi susțin faptul că unele produse pot afecta tenul deoarece pot provoca unele reacții neplăcute precum uscăciunea, apariția acneei sau alte probleme cu pielea. Iată care sunt cele cinci produse pe care nu trebuie să le folosești niciodată pe ten:

 

Oțetul

 Foarte multe tratamente recomandă folosirea oțetului pentru a trata problemele legate de acnee sau micoze. Nu trebuie însă aplicat pe piele deoarece acidul acetic poate să distrugă tenul, mai ales dacă este mai sensibil, dacă ai unele plăgi deschise, arsuri sau tăieturi.

 Dacă ții neapărat să folosești acest produs cel mai bine ar fi să îl diluezi cu apă și să încetezi de îndată ce simți o senzație de arsură.

 

Untul vegetal

 Se pare că untul vegetal poate să aibă efecte negative pentru piele. Unele produse pentru piele conțin acest tip de unt în compoziția lor pentru a hidrata pielea. Dar specialiști spun că este un produs greoi pentru ten care închide porii și care favorizează apariția acneei.

 

Spray-ul și șamponul pentru păr

 Un vechi truc spune că trebuie să fixezi machiajul cu un spray capilar. Dar vei obține un ten mai uscat deoarece aceste produse conțin lac și alcool care nu sunt deloc bune pentru piele. Unele persoane folosesc chiar șampon pentru a se spăla față. Sunt însă produse chimice care nu se recomandă deloc tenului.

 

Cremele care conțin retinol

 Retinolul este un ingredient anti-acnee și anti-îmbătrânire. Dar nu se recomandă deoarece este mult prea puternic pentru piele. O face mai sensibilă și mult mai fină. Poate să provoace chiar și roșeață sau erupții cutanate.

 

Vitamina E pură

 Este bună pentru organism dar nu trebuie să folosești uleiul său direct pe piele, deoarece se pot închide porii și poate declanșa o erupție de acnee.

Categorie: