Părul tău este alergic la gluten?

 

Părul tău este alergic la gluten?

parul tau este alergic la gluten

 Din ce în ce mai multe persoane se pare că suferă din cauza alergiei la gluten sau a unei intoleranțe la gluten, o proteină aflată mai ales în grâu, orz, secară, dar și ovăz. Sau tot mai multe persoane aleg să nu mai consume deloc gluten pentru a trăi sănătos. Dar dacă știi deja ce înseamnă un regim fără gluten, cum rămâne cu glutenul care se poate ascunde chiar și în șamponul tău?

 Ingredientele pe care le conțin produsele noastre cosmetice au o mare importanță și uneori pot să aibă chiar și efecte toxice. Aici intră alergii diverse, uscare a părului din cauza unor derivați ai alcoolului. Din aceste motive este important să fii atentă și să nu folosești orice tip de produse de înfrumusețare pentru îngrijirea cotidiană. Dar o moleculă a făcut să se vorbească foarte mult despre ea în ultimul timp mai ales în domeniul nutriției. Este vorba despre gluten.

 Glutenul nu se digeră ușor de unele persoane care suferă din cauza unei intoleranțe la această proteină. Acesta acționează ca și un fel de lipici pentru nutrienți și le dă alimentelor o textură elastică mai ales pastelor și pâinii.

 Dar glutenul este prezent și în produsele cosmetice mai ales în cele care le folosești pentru păr.

 

Lista ingredientelor suspecte

 Dacă vrei să treci din precauție la cosmeticele fără gluten, iată ingredientele pe care trebuie să le supraveghezi și pe care trebuie să le eviți:

 - Triticum vulgare- (grâul)

 - Hordeum vulgare (orzul)

 - Secale cereale (secara)

 - Avena sativa (ovăzul)

 - Uleiul din germeni de grâu

 - Proteina de grâu hidrolizată

 - Stearyl dimonium hydroxypropyl (proteina de grâu hidrolizată)

 - Laurdimonium hydroxypropyl (proteina de grâu hidrolizată)

 - Pudra de ovăz coloidală

 - Proteina de grâu hidrolizată (poate să conțină grâu)

 - Dextrin palmitate (amidon, cel mai adesea pe bază de grâu)

 - Vitamina E (cel mai adesea extrasă din grâu)

 - Extract de malț (în general din malț de orz)

 - Beta-glucan (cel mai adesea extras din grâu)

 - Proteina vegetală (poate să conțină grâu, orz, secară și/sau ovăz)

 Bineînțeles că nu este ușor să ții minte toate aceste molecule. Cel mai simplu ar fi să cauți produsele speciale realizate fără gluten, gluten free cu alte cuvinte.

 Tu ții un regim fără gluten? Ai remarcat o diferență pentru piele sau pentru păr? Sau poate că ai eliminat glutenul din alimentație. 

 Spune-ne ce părere ai despre acest subiect!

Categorie: