Unturile vegetale iți hidratează pielea

 

Unturile vegetale pentru hidratarea pielii

unturile vegetale iti hidrateaza pielea

 Unturile vegetale au toate un punct în comun. Sunt extrem de hidratante pentru piele și pot să fie extrem de utile pentru o mulțime de mici probleme dermatologice.

 

Untul de avocado

 Este foarte bogat în vitamine (A, B, C, D, E, F și H) și este un unt perfect pentru regenerarea celulară, dar și pentru a hrăni pielea în profunzime. Este moale și poate intra ușor în compoziția săpunurilor sau balsamurilor tale.

 

Untul de urucum

 Untul de urucum este foarte bogat în flavonoizi și este și un perfect protector solar. Are o culoare mai roșiatică și este un colorant natural care va veni cu o notă gurmandă pentru toate cremele și balsamurile.

 

Untul de cacao

 Un unt cu numeroase proprietăți benefice. Este hrănitor, hidratant, emolient, cicatrizant, reparator și lasă un ușor parfum de ciocolată. Este ideal pentru tratarea mâinilor, dar este și un remediu anti-rid excepțional. Folosește-l pentru a hidrata în profunzime pielea corpului, dar și pentru a preveni ridurile din zona ochilor, iar în acest caz se recomandă să fie aplicat seara, prin tapotări ușoare în jurul ochilor.

 

Untul de karite

 Se poate folosi pur sau emulsifiant pentru preparatele tale. Este cel care te hrănește, îți face pielea mai suplă, te protejează contra agresiunilor exterioare, stimulează metabolismul celulelor și mărește și circulația capilară. Are de asemenea și o acțiune anti-rid asupra pielii.

 

Untul de kokum

 Untul de kokum este un unt mai dur. Este ideal pentru produsele pentru mâini și nu lasă o peliculă grasă dacă este aplicat în strat fin. Nu este granulos și este fondant la atingere.

 

Untul de mango

 Vine cu o dulceață exotică pentru piele, o hrănește, o protejează, o face să fie mai suplă, îi redă strălucirea și o protejează de îmbătrânirea cutanată. Se poate folosi și în prepararea unor balsamuri, săpunuri, creme sau loțiuni pentru corp.

 

Untul de murumuru

 Are excelente proprietăți anti-bacteriene și anti-inflamatorii. Favorizează hrănirea în profunzime și menținerea umidității pielii și a părului. Ajută și la hidratarea pielii creând un film protector.

 

Untul din nucă de cocos

 Este un unt care lasă un lejer parfum de nucă de cocos pe piele. Se topește la atingere și este indispensabil pentru strălucirea și îngrijirea unghiilor. Poate hrăni pielea în profunzime și se poate aplica după ce ai stat la soare.

 

Untul din sâmburi de caise

 Este cel care previne îmbătrânirea cutanată, care poate revitaliza și calma pielea fără să lase o senzație de gras. Intră în compoziția unor creme, loțiuni, săpunuri sau balsamuri.

 

Untul de sal

 Este un unt mai dur care hrănește, hidratează și care face ca pielea să devină mai catifelată. Este un unt care se topește la 35 de grade plus, deci este ideal pentru stickuri sau balsamuri.

Categorie: