Ce ulei esențial mi se potrivește?

 

Ce ulei esențial mi se potrivește?

ce ulei esential mi se potriveste

 Preparate pe bază de plante, uleiurile esențiale posedă numeroase proprietăți benefice pielii noastre. Uleiurile esențiale sunt ingredientele vedetă din numeroase produse vândute în comerț, însă îți poți prepara singură propria rețetă de frumusețe fără prea mari eforturi.

 

Am nevoie de un produs de îngrijire zilnică

 Acest preparat cu proprietăți anti-oxidante ne protejează pielea de agresiunile exterioare și previne îmbătrânirea acesteia. Se aplică în locul serului, înainte de aplicarea cremei de zi obișnuite.

 Rețeta: într-un recipient din sticlă varsă 30ml de ulei vegetal de migdale dulci sau ulei de macadamia (ideal pentru pielea mixtă). Adaugă patru picături de ulei esențial de lavandă sau de ylang-ylang.

 

Pielea mea este grasă cu imperfecțiuni

 Pentru a lupta împotriva coșurilor, acest amestec cu acțiune selbo-regulatoare trebuie aplicat pe ten, evitând conturul ochilor, înainte de culcare.

 Rețeta: amestecă 30ml de ulei vegetal de jojoba cu cinci picături de ulei esențial de arbore de ceai, ulei ce are o acțiune anti-infecțioasă și un miros puternic. Dacă mirosul uleiului esențial de arbore de ceai nu este pe placul tău, îl poți înlocui cu ulei de palma rosa.

 

Am o piele matură pe care vreau s-o protejez

 Pentru a reda strălucirea tenului tău tern și matur, pentru a preveni apariția petelor brune, această rețetă este ideală.

 Rețeta: amestecă 30ml de ulei vegetal de mușcată trandafirie cu proprietăți cicatrizante cu cinci picături de ulei esențial de Siminoc, cunoscut pentru proprietățile sale regenerante. Dacă ai pete pigmentare, adaugă cinci picături de ulei esențial de morcov.

 

Am nevoie de un produs de îngrijire de iarnă

 Ideal pentru a calma pielea iritată și reactivă, acest amestec se poate aplica ori de câte ori este necesar cu ajutorul unor mișcări circulare pe întreaga față.

 Rețeta: amestecă 30ml de ulei vegetal de jojoba cu 2 picături de ulei esențial de levănțică și 3 picături de ulei esențial de mușețel (anti-inflamator).

 Pentru fiecare tip de piele în parte se poate realiza, o dată pe săptămână, o saună facială pentru a spori beneficiile uleiurilor. Este simplu: într-un vas cu apă fiartă adaugă 10 picături din uleiul esențial preferat. Așează-te cu fața deasupra vasului și acoperă-ți capul cu un prosop. Stai așa cel puțin cinci minute.

 

Pot adăuga câteva picături de ulei esențial în crema de zi?

 Nu, nu amesteca niciodată uleiul esențial cu crema de zi obișnuită. Uleiurile esențiale se pot amesteca cu uleiurile vegetale, dar nu cu crema hidratantă.

Categorie: