Hidratează-ți buzele

 

Cum poți hidrata buzele?

hidrateaza ti buzele

 Fie din cauza soarelui, fie din cauza vântului, fie din cauza frigului, buzele pot să devină extrem de ușor crăpate, uscate şi pline de mici bucăți de piele care le fac să arate foarte urât. Visezi la niște buze mai catifelate şi mai suple, dar un balsam de buze nu este de ajuns? Iată câteva trucuri şi sfaturi pentru tine:

 - Cea mai comună greșeală este să neglijezi şi să nu exfoliezi buzele. Multă lume nici nu se gândește la asta, se mulțumește să îşi hidrateze pielea sperând că aspectul lor inestetic va dispărea. Dar nu se întâmplă asta.

 - Poți folosi același produse ca pentru corp sau faţă şi să îţi exfoliezi buzele în același timp cu fața. Fă niște mișcări circulare cât mai delicate.

 - Poţi apela şi la o metodă exfoliantă mai blândă pentru buze de fiecare dată când te speli pe dinţi – înmoaie puţin periuţa de dinţi fără pasta de dinţi şi poţi să le freci apoi delicat cu o periuță de dinți. O metodă simplă, gratuită, dar extrem de utilă. Dacă ai buzele uscate, aplică după şi un balsam hidratant.

 - Îți poți prepara tu singură acasă un exfoliant pentru buze. Ai o mulţime de produse de care te poți folosi. Amestecă de exemplu ulei de cocos şi casonadă, umezește buzele şi le poţi exfolia foarte uşor.

 - Mai poţi folosi un amestec făcut din ulei de măsline şi zahăr. Sau orice alte ingrediente granulate care se află prin bucătăria ta, cum ar fi semințele de chia sau cafeaua măcinată. Trebuie să eviți însă sarea care poate usca buzele şi care le poate irita şi mai tare. O reţetă foarte bună este cea care conține ulei de măsline, zahăr nerafinat şi două picături de suc de lămâie.

 - Nu prea contează metoda pe care o folosești pentru a exfolia buzele. Cel mai important este să aplici un produs hidratant după, pentru a le hrăni cât mai bine. Te poţi folosi de balsamul tău preferat, poţi aplica pur şi simplu puțin ulei de cocos sau unt de shea.

 - Trebuie să încerci şi să obții o pastă cât mai fermă pe care să o lucrezi cu vârful degetelor şi care să nu se răspândească peste tot.

 - Pentru buzele care sunt extrem de uscate aplică produsele hidratante într-un strat foarte generos înainte de a merge la culcare. La trezire te vei putea bucura de cele mai catifelate şi frumoase buze.

Categorie: