Alege machiajul in functie de forma ochilor

 

Machiajul potrivit în funcție de forma ochilor

alege machiajul in functie de forma ochilor

 Machiajul este un element esențial al vieții unei femei. Încă din adolescență, femeile descoperă această plăcere pe care ulterior, unele dintre ele o duc la rang de artă și realizează machiaje profesioniste în confortul casei lor. Dar pentru necunoscătoare, machiajul poate fi un real eșec dacă nu este aplicat corect. Forma ochilor, a buzelor, pomeții, culoarea tenului, totul este important atunci când alegem să aplicăm un machiaj. Desigur, mai există și criterii precum evenimentul la care trebuie să participăm, dacă este machiaj de zi sau de seară, etc. Însă unul din cele mai importante criterii în alegerea machiajului este forma ochilor. Avem ochi frumoși și trebuie să îi scoatem în evidență cât mai mult ajutându-ne de mici trucuri.

 

Machiaj pentru ochii mici

 Ochii mici sunt extrem de joviali, dulci și jucăuși. Se poate recunoaște cu ușurință persoana cu ochii mici, deoarece aceștia sunt mult mai mici în comparație cu celelalte caracteristici și trăsături faciale. Pentru a crea o iluzie optică, este ideal să pensați sprâncenele cât mai mult (fără a cădea în penibil) pentru ca ochii să pară mai mari. De asemenea, la machiaj folosiți mereu culori luminoase, luciu, umbre lucitoare și evitați tușul sau creionul negru pentru a vă contura ochii, optând pentru alb sau bej mai degrabă.

 

Machiaj pentru ochii apropiați și depărtați

 Folosiți perle bronzante pe nas și în zona de lângă nas pentru a spori adâncimea dintre ochi și nas și nu uitați să folosiți culori intense în colțul ochilor interiori. Rimelul vă va fi cel mai bun prieten dacă aveți ochii îndepărtați. În cazul persoanelor cu ochii apropiați, este ideal ca machiajul să conțină și tuș negru, de la jumătatea pleoapei spre exterior. Ochii adânciți pot fi scoși în evidență cu ajutorul unei umbre negre pe pleoapă și a culorilor luminoase sub ochi.

Categorie: