Idei pentru pachețelul de la școală

 

Idei pentru pachețelul de la școală

Idei pentru pachețelul de la școală Cele trei mese principale ale unei zile și gustările sănătoase sunt esențiale pentru creșterea armonioasă și dezvoltarea copilului. De aceea, înainte de a alege metoda ”pachețelului cu bani” pentru copilul dumneavoastră la școală, gândiți-vă la sănătatea lui. Din păcate, copiii sunt mai încântați de gustări din cele mai nesănătoase, chipsuri, snacks-uri, dulciuri sau sandvișuri de la fast-food-uri, sucuri acidulate, decât un fruct ori un sandviș sănătos. De aceea, dragi părinți, un moment important al zilei este pachețelul de la școală. Iar un sandviș fad consumat zi de zi poate strica buna dispoziție și apetitul copilului. De aceea, vă oferim idei din cele mai ingenioase pentru pachețelul școlarului.

 

Ce trebuie și ce nu trebuie să conțină pachetul?

 Pachețelul nu trebuie să conțină dulciuri ori snacks-uri din comerț de genul chipsurilor, sticksurilor, pufuleților, bomboanelor, prăjiturilor cu cremă și lista poate continua. Acestea sunt nesănătoase, și de cele mai multe ori reușesc numai să „păcălească” foamea micuțului, rezultatul fiind că după o oră de curs, copilul va simți nevoia să mănânce iar. Dacă totuși vreți să-i dați ceva de ronțăit, optați pentru nuci, alune, stafide, curmale, migdale, fructe uscate, care dau multă energie. Nu uitați să puneți și un fruct în pachețel, preferabil de sezon. Evitați de asemenea mezelurile din comerț, brânza topită și crenvuștii oferiți copiilor ca gustare, deoarece acestea reprezintă alternative extrem de nesănătoase. Așadar, includeți în pachețelul școlarului sandvișuri cu carne slabă (pui, peşte, şuncă de Praga), brânzeturi uşoare şi legume, plăcinte de casă, fructe, nuci, însă evitați pe cât posibil sandvișurile cu mezeluri, cașcavalul, crema de brânză, margarina, chipsurile, sucurile acidulate.

 

Aspectul pachetului

 Desigur, de câte ori nu ați auzit de faptul că unii copii se plâng că ceilalți colegi nu își iau pachețel la ei, iar cei cu pachețel se simt marginalizați? Este adevărat că, în ziua de azi, din comoditatea părinților, din lipsa de timp, din plăcerea personală, copiii primesc bani cu care își cumpără tot ce vor în drum spre școală. Și nu este greu de ghicit ce vrea un copil de câțiva anișori... Însă situația se poate schimba numai prin prisma aspectului pachețelului. Ce dacă chipsurile vin ambalate în pungi strălucitoare? Și dumneavoastră puteți alege o cutie de pachețel minunată, cu personajul preferat din desene animate al copilului, iar ceilalți îl vor invidia. Mai mult, încercați să faceți sandvișuri haioase, în formă de ursuleți ori alte animăluțe, ori forme precum inimioare sau steluțe. Tăiați pâinea în formă de pește, creați un sandviș gustos ce seamănă cu o pisică, preparați o salată care să ia ochii oricui. Decorați-le frumos. Folosiți-vă creativitatea. Ceilalți copii vor considera că sunteți o mamă „cool” și poate, povestindu-le părinților acasă, vor adopta și ei moda pachețelului. Nu neglijați sănătatea copilului dumneavoastră și preparați-i cele mai delicioase gustări!

 

Clasicele sandvișuri

 Sandvișurile rămân, de cele mai multe ori, o opțiune mai la îndemâna părinților. Așadar, un sandviș sănătos preparat cu brânză, legume, o frunză de salată, alături de un ou fiert tare și un iaurt pot fi un real succes pentru gustarea de la școală.

 

Plăcințele

 Pentru a evita dulciurile, încercați să preparați în casă plăcinte delicioase pentru cel mic, chiar sub formă de pernuțe dulci. Umpleți plăcințelele cu brânză, cu mere, cu fructe, cu gem, ba chiar și cu umpluturi sărate și oferiți-le prichindeilor la pachet. Puteți prepara, de asemenea și delicioasele fornetti în casă și acestea reprezintă, de asemenea, o alternativă minunată pentru pachețel. Biscuiții de casă ce capătă diverse forme pot fi de asemenea o alternativă sănătoasă față de biscuiții de la magazin.

 

Pizza

 Ce poate fi mai plăcut pentru un copil să găsească în pachețelul de la școală o mini-pizza? Este gustoasă, savuroasă și ținând cont de faptul că veți prepara dumneavoastră în casă mini-pizza și cunoașteți exact ingredientele pe care le folosiți și sunteți sigură de calitatea lor și de termenul de valabilitate, atunci mini-pizza va fi și sănătoasă. Puteți surprinde școlarul mofturos cu câteva mini-pizza cu brânză, carne de pui, măsline, felii de roșii și de ardei, porumb, ingrediente cât se poate de sănătoase.

 

Șaorma

 Nu-i așa că preferați să îi gătiți chiar dumneavoastră o șaorma sănătoasă în casă decât să știți că o va cumpăra de la fast-food-ul de lângă școală? O șaorma cu carne proaspătă de pui, cu verdețuri aromate, cu salate sănătoase și cu toppinguri făcute în casă este o gustare ideală pentru cel mic.

Categorie: