Cum sa treci peste despartirea de persoana iubita

Scris de Ioana

 

Despărţirea poate să fie dezastruoasă, află cum să treci peste despărţirea de persoana iubită

cum sa treci peste despartirea de persoana iubita

 Cu siguranţă ai trecut deja peste despărţiri, ai văzut ce sentiment te cuprinde atunci când persoana pe care o iubeşti, se desparte de tine sau mai grav, nu mai spune niciun cuvânt şi pleacă din viaţa ta, fără nicio explicaţie. Poţi să treci peste cu bine, dacă asta îţi doreşti!

 

Crede în tine şi simte-te bine în pielea ta

 Despărţirea este dureroasă indiferent dacă ai fost cu cineva un an sau mai mulţi. Sunt persoane care nu pot trece peste o despărţire în ani de zile. Sau persoane care caută în alte persoane pe fosta iubită sau fostul iubit. Primul pas pe care îl ai de făcut este să crezi în tine şi să te simţi bine în pielea ta. Acest lucru este foarte important. Atunci când crezi în tine, toate uşile se deschid şi apar în calea ta oportunităţi care mai de care. Crede că a fost cel mai bun lucru care ţi s-a întâmplat până acum. Aţi avut lecţii de învăţat împreună, aţi evoluat, v-aţi simţit bine, aţi trecut cu bine peste toate, dar acum este timpul să o luaţi de la început fiecare pe calea lui. Crede că reuşeşti şi fără ajutorul lui sau al ei. Simte-te bine şi continuă să te iubeşti şi să te preţuieşti.

 

Ieşi în oraş şi distrează-te

 Ia-ţi prietenii cu tine şi mergeţi în oraş şi distraţi-vă. Ieşiţi la un suc, la cinema sau pune-te pe citit cărţi. Orice, dar nu cărţi de dragoste. S-ar putea să îţi amintească de fosta relaţie. Dacă eşti băiat, du-te cu prietenii la un fotbal, la o bere, nu mai sta în casă. Stând în casa s-ar putea să îţi aminteşti de tot ce a fost în relaţie, poate vezi poze cu el sau ea, poate strângi la piept ursuleţul de pluş primit sau hainele pe care ţi le-a cumpărat. Nu fă asta! Cel mai bine este să uiţi pentru un timp. Nu de el sau de tine. Ci de relaţia pe care aţi avut-o.

 

Şterge-ţi lacrimile şi gândeşte pozitiv

 Nu trebuie să verşi nicio lacrimă, niciun suspin. Nu a murit nimeni. Despărţirea nu înseamnă moarte. Dacă nu te vezi cu o persoană pe care o iubeşti nu înseamnă că nu o să te mai vezi niciodată cu ea. Eu am plâns foarte mult după prima mea iubire, un băiat cu care am fost timp de un an jumătate. Până când mi-am dat seama că nu merită să plângi după nimeni. Cât timp tu plângi el se distrează. Tu te stresezi şi suferi, iar el poate se simte bine şi e fericit. Este un lucru bun asta? Cu siguranță că nu. În cazul în care suferă şi persoana iubită atunci este clar că iubirea dintre voi nu s-a terminat. Poate reveni în timp. Niciodată să nu spuneţi niciodată. Nu se ştie ce se va întâmpla. Eu m-am reîntâlnit cu prima iubire după 4 ani şi am încercat să mai fim împreună. Nu a funcţionat însă. Dar asta nu înseamnă că nu va funcţiona la nimeni. Se poate întâmpla să vă reîntâlniţi după ani de zile şi să realizaţi că vă iubiţi în continuare şi că sunteţi făcuţi unul pentru altul. Nu este un capăt de lume această despărţire. Mai bine şterge-ţi lacrimile şi gândeşte-te pozitiv.

 

Fă-ţi planuri pentru viaţa ta

 Relaţia de iubire s-a terminat? Începe să-ţi faci planuri pentru viaţa ta. Gândeşte-te la ce ai de făcut în această viaţă. O relaţie de iubire nu înseamnă că viaţa ta este bună şi frumoasă. Iar când se termină, se termină şi această viaţă. Foarte greşit să crezi acest lucru. Viaţa ta înseamnă mai mult decât o relaţie de iubire. Viaţa ta înseamnă bucurie, iubire, lucruri minunate care te aşteaptă, oportunităţi, creaţii, vise, călătorii, reuşită în viaţă, copilărie. Viaţa ta înseamnă totul.La ea să te gândeşti ori de câte ori îţi vine în minte că totul s-a terminat odată ce el sau ea a ieşit pe uşă. Nu este tocmai aşa. Nu suntem legaţi unul de altul. Viaţa mea nu este egală cu viaţa ta. Fiecare avem viaţa pe care ne-o creăm singuri singurei. Îţi doreşti să faci ceva în viaţă? Bucură-te! Acum ai şansa să o faci. Poate fiind cu persoana iubită nu ai reuşit să o faci. Poate el sau ea nu a fost de acord. Acum ai libertatea de a trăi exact aşa cum îţi place. Nu e minunat?

 

Viaţa ta nu depinde de viaţa lui/ei

 Când persoana pe care o iubim pleacă, ce se întâmplă cu persoana noastră? Ea nu mai contează? Tu nu mai contezi deloc? Să îţi iasă din cap acest lucru. Corpul tău suferă enorm din cauza lacrimilor şi a suferinţei pe care o ai. Să nu mai zic şi faptul că e posibil să te îmbolnăveşti. Se merită? Eu nu cred asta. Dacă a plecat înseamnă că s-a terminat o etapă din viaţa ta şi a lui. Poate să revină sau poate să fie gata de tot. Dar viaţa ta este aici. Te cheamă, te strigă, vrea să te atenţioneze, eşti aici ca să faci ceva nu ca să plângi după altcineva. Viaţa ta nu depinde de viaţa lui/ei. Viaţa ta depinde doar de tine în totalitate. Eu când mă despărţeam de cineva sau când eram părăsită, atunci mă ambiţionam mai tare să le demonstrez că sunt o persoană pe care ei o vor regreta la un moment dat. Şi întotdeauna se întâmpla asta. Majoritatea dintre ei m-au regretat. Dar nici ăsta nu este un lucru bun. Şi asta pentru că nu trebuie să demonstrăm nimănui nimic. Doar nouă. Să ne demonstrăm nouă că reuşim să facem ceva în viaţă. Este cel mai bun lucru pe care îl putem face.

 

Rămâi singur/ă un timp

 Când ai terminat o relaţie, nu te arunca imediat în alta. Ştiu că teama de singurătate este mult mai mare decât orice altă teamă. Dar nu este un lucru bun. Şi eu am făcut acest lucru. Cum terminam o relaţie, cum eram deja cu altcineva, doar ca să nu fiu singură. Şi acest lucru m-a costat foarte mult. Pentru că intram în acelaşi tip de relaţie. Toţi se comportau la fel. Se schimbau doar personajele, dar scenariul rămânea acelaşi. Vrei să ai acelaşi tip de relaţie pe care l-ai mai avut? Recomandarea mea este să rămâi singur/ă un timp şi să reflecţi la ce tip de relaţie îţi doreşti. Cum vrei să se comporte persoana iubită cu tine. Cum doreşti să fii tratat/ă. Cum doreşti să se desfăşoare relaţia de iubire. Sunt aspecte foarte importante şi pentru asta este bine să rămâi singur/ă un anumit timp. Pe urmă va veni şi relaţia mult dorită.

 Despărţirea uneori este groaznică şi ne aduce multă suferinţă şi pierdere de energie. Însă dacă te concentrezi pe viaţa ta şi pe ceea ce ai de făcut, vei vedea că totul va fi bine şi din ploaia care curge peste tine, va răsări soarele.