Arta sarutului

 

Sărutul - dovadă a iubirii

arta sarutului

Atunci când iubim, ne sărutăm. Sărutul este una din cele mai importante componente ale comportamentului amoros şi practic este folosit mereu în timpul preludiului şi al actului amoros. Ne întâlnim, ne placem, ne seducem şi ne sărutăm.

 Sărutul traduce o expresie de afecţiune sau dorinţă dintre două persoane. Buzele şi limbile se pot gusta unele pe altele, sărutul devine plăcut şi voluptos... O dovadă a afecţiunii, sărutul dezvoltă iubirea şi increderea reciprocă. Dăruit celor apropiaţi, este un semn de complicitate şi tandreţe. Dar sărutul este şi un preludiu amoros, un ritual de jocuri sexuale.

 Sărutul lung, profund, suscită dorinţa şi face să crească starea de excitaţie. Gusturi, atingeri, parfumuri.. Punând în joc 3 din cele 5 simţuri, acesta devine foarte repede erotic, răvăşitor, deoarece o multitudine de receptori senzoriali sunt în alertă.

 

 Sărutul, un gest voluptos, are forme infinite: sărutul furat, sărutul gurmand, sărutul violent, sărutul dulce, sărutul languros...îţi poţi exprima, prin intermediul sărutului, emoţiile, dorinţele, plăcerea sau tristeţea.

 Sărutul spune multe şi despre tipul de amant sau amantă care eşti. Supleţea, un tempo potrivit al mişcărilor şi respiraţia, toate sunt necesare în arta sărutului. Tine doar de tine să găseşti ritmul potrivit. Poziţia feţei şi a membrelor, presiunea exercitată de către buze si gesturile, participă şi ele la plăcerea provocată.

 

Primul sărut nu se uită niciodată

 Toată lumea îşi aminteşte cu plăcere de primul sărut. Este prima dată când au intrat în raport cu intimitatea celuilalt, prima manifestare a iubirii. Sărutul lung, profund, este cel care trezeşte dorinţa, deschizând porţile ritualului sexual. Dacă este reuşit, cei doi sunt absorbiţi cu totul şi îi poate face să se simtă ca şi cum nu mai există nimeni pe lume în afară de ei doi în acele momente.

 

Sfaturi practice pentru un sărut de nota 10

 Ce poţi face cu 4 buze şi 2 limbi? Poţi, de exemplu, să aţâţi buzele inferioare ale partenerului cu limba sau cu dinţii. Muşcând uşor buzele partenerului, vei accelera preludiul şi vei marca apartenenţa sa. Sărutul direct, care se practică faţă în faţă, exprimă o pasiune sinceră. Cel înclinat permite un contact mai intens al buzelor.

Dacă nu ştii ce să faci cu mâinile în timpul sărurului, ţine-ţi partenerul de mâini. Este un semn al ataşării. Cuprince-i faţa între mâinile tale pentru a-ţi arăta afecţiunea sau pentru a lansa un sărut mai pasional. Poţi pune şi un deget pe buzele sale până când buzele se întâlnesc, pentru a marca o tandreţe profundă.

 În ritualul amoros, sărutul ocupă, un loc de primă importanţă. Un lucru logic, deoarece este vorba nu numai de un act destinat să dovedească iubirea, ci şi de un act care anunţă premizele unei comuniuni şi mai profunde.