Umorul si relatia de cuplu-partea a 3 a

  

Cum poate fi utilizat umorul pentru îmbunătăţirea comunicării în relaţia de cuplu

umorul si relatia de cuplu 1 Se spune că râsul este cel mai bun medicament şi, aşa cum o ştim cu toţii, aşa şi este. Râsul eliberează tensiunile şi stresul, elevează starea de spirit, îmbunătăţeşte creativitatea şi creşte în mod considerabil nivelul de energie. Râsul joacă de asemenea un rol important, esenţial am putea spune, în construirea de relaţii puternice şi sănătoase, prin aducerea împreună şi apropierea oamenilor, prin crearea de intimitate şi prin rezolvarea conflictelor şi a neînţelegerilor.

 Indiferent că sunteţi în căutarea unui partener stabil sau că sunteţi deja într-o relaţie de lungă durată, puteţi învăţa cum să utilizaţi umorul şi jocul pentru a întări legătura dintre dumneavoastră şi partener sau parteneră şi, de asemenea, pentru a rezolva eventualele probleme ce pot exista sau pot apărea în cadrul relaţiei, sau a unei eventuale relaţii.

 

Puterea umorului şi a râsului în ceea ce priveşte îmbunătăţirea comunicării

 Umorul joacă un important rol în relaţii, încă de la atracţia iniţială, până chiar la angajamentele pe termen lung. În relaţiile proaspete, umorul poate fi un instrument eficient nu doar pentru a-l atrage pe celălalt, dar şi pentru a preîntâmpina orice fel de jenă sau de ruşine ce ar putea apărea în timpul întâlnirilor şi în procesul de cunoaştere reciprocă a partenerilor, ceea ce include nu doar sexul. În relaţiile de lungă durată, umorul poate menţine lucrurile la un anumit nivel de prospeţime, le poate face să rămână mereu captivante şi vibrante. Umorul poate de asemenea să ajute la preîntâmpinarea şi la depăşirea conflictelor, a neînţelegerilor, şi a micilor agravări ce pot apărea cu timpul şi care ar putea distruge chiar şi cele mai solide relaţii.

umorul si relatia de cuplu A împărtăşi cu celălalt plăcerea umorului creează cu uşurinţă un simţ al intimităţii şi o conexiune mai profundă între cei doi parteneri, calităţi ce definesc relaţiile solide, relaţiile reuşite, relaţiile „de succes”. Atunci când râzi împreună cu celălalt, de fapt creezi o legătură pozitivă între tine şi celălalt. Iar râsul este într-adevăr contagios: doar faptul de a auzi pe cineva răzând te face să zâmbeşti şi să devii părtaş la distracţie, la amuzament. Dacă nu sunteţi prin excelenţă o persoană cu inima uşoară şi plină de umor, nu trebuie să vă îngrijoraţi, pentru că există modalităţi de a vă accesa latura jucăuşă şi de a vă dezvolta astfel simţul umorului. Aceste modalităţi de a vă dezvolta umorul vor fi prezentate într-un alt articol. Până atunci, însă, puteţi afla, în continuare, cum poate umorul să vă ajute în rezolvarea problemelor relaţionale şi, în acest mod, la îmbunătăţirea comunicării dintre dumneavoastră şi partener sau parteneră.

 În cazul în care nu aveţi încă simţul umorului trezit în fiinţa dumneavoastră, vă reamintim că există modalităţi de a-l trezi, sau modalităţi şi exerciţii de a vă amplifica umorul, într-un mod plin de bun simţ şi nu chiar atât de complicat pe cât v-aţi putea aştepta. Despre aceasta vă vom dezvălui, însă, într-un alt articol, pe care îl vom publica într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat.

 Până atunci, însă, nu uitaţi că umorul vă poate ajuta să priviţi viaţa cu mult mai mult optimism, iar relaţiile dumneavoastră pot deveni cu mult mai fericite şi mai împlinitoare, cu ajutorul unui umor plin de bun simţ.