Sex cu fostul iubit

     

Sexul cu ex-ul sau moftul cu fostul

 sex cu fostul iubit Sexul nu este unul din subiectele pe care oricine le poate aborda cu ușurință, lejeritate și într-o manieră dezinhibată, pentru că a rămas încă un subiect cât se poate de tabu. Subiectele sexuale din cele mai diverse sunt, și acum, cu greu discutate chiar și între prieteni sau prietene, așadar, cui îi poți cere părerea și sfatul dacă te hotărăști să mai restabilești conexiunea emoțională și mai ales sexuală cu fostul sau fosta iubită? Decizia îți aparține în totalitate. Dar trebuie să ții cont de câteva lucruri foarte importante înainte de a face marele pas. Trebuie să te gândești bine la ce fel de relație sexuală ți-ai dori să ai cu fostul, spre exemplu o aventură, o relație ocazională bazată numai pe sex sau una cu implicații emoționale. O dată încheiată relația, înseamnă că unul, dacă nu chiar ambii parteneri au avut motive suficient de bine întemeiate să își dorească să se despartă de persoana iubită.

Dar nu toate relațiile se termină așa cum ne-am aștepta, și nu toți foștii prieteni se transformă în dușmani, ci rămân prieteni, au conexiuni emoționale foarte puternice și amintiri foarte plăcute care îi leagă și la care cu greu pot renunța și merge mai departe. Însă sexul cu ex-ul poate fi privit ca o activitate care incită, excită și nu creează obligații, în urma unui acord stabilit dinainte. În plus, dacă unul dintre foști este implicat într-o relație, implicațiile sunt mult mai mari și situația se complică foarte mult. Însă relația amicală cu fostul sau fosta se poate transforma foarte ușor în una sexuală, de dragul vremurilor apuse, într-un moment de slăbiciune al unuia dintre parteneri.

 

Cum începe totul ?

 Toată aventura începe destul de simplu. Într-o clipă de slăbiciune, te arunci în brațele fostului. O simplă poză postată pe o rețea de socializare, un simplu telefon amical sau o întâlnire întâmplătoare pe stradă te pot bulversa și te întrebi dacă chiar a fost o alegere bună să te desparți de el/ea. Astfel că, începi să îți pui întrebări din cele mai diverse, și probleme din cele mai neîntemeiate și nejustificate, însă toate conduc la aceeași alegere, și anume să mai încerci o dată să reaprinzi focul pasiunii, de dragul vremurilor trecute.

 

De ce o fac ?

Oamenii au diverse motive pentru care încep o aventură cu o persoană care, cândva, a însemnat foarte mult pentru ei. În primul rând, vrei să îți demonstrezi că ai trecut peste experiența neplăcută, că nu mai suferi și că după o aventură cu el/ea, poți merge mai departe. Însă această ipoteză este cum nu se poate mai falsă, de vreme ce această aventură nu face altceva decât să îți prelungească suferința și să te bulverseze, până acolo încât să nu poți merge mai departe. Trebuie să fii foarte sigur/ă pe tine că la mijloc nu mai este vorba de iubire și de alte sentimente puternice, altfel această escapadă în brațele fostului/fostei va fi doar o altă amintire neplăcută. În al doilea rând, poate vrei să o faci pentru că încă mai ții la acea persoană și speri ca, o dată cu sexul, să îi revină sentimentele bune pe care le-a avut față de tine și poate o împăcare nu este imposibilă. Poate că ești prins/ă într-o relație de care nu ești sigură că va merge, sau că persoana de lângă tine merită afecțiunea ta, și nu îți poți lua gândul de la fostul/a, care, deși te-a făcut să suferi enorm, a rămas în sufletul tău. Și te gândești că poate așa, îți vei clarifica sentimentele pe care le ai fie față de actualul partener, fie față de fostul partener. Poate că te vei convinge că a fost doar o greșeală și că nu se merită să te întorci în trecut. Trebuie să te gândești în primul rând la tine, că meriți mai mult, să mergi mai departe și nu să rămâi blocat/ă într-un trecut dureros.

 

Sex fără obligaţii

sex cu fostul iubit 1 Sexul fără obligații poate fi posibil între doi foști parteneri atâta timp cât ambele persoane nu sunt implicate într-o relație și se înțeleg chiar foarte bine. Dacă ați făcut un pact după despărțire că veți putea face sex ocazional, fără obligații, până când unul dintre voi va găsi persoana potrivită, se merită din când în când o aventură, numai să aveți grijă să nu rămâneți pe loc în timp ce celălalt partener își vede de viața lui. Sexul cu ex-ul poate, în unele cazuri să conducă și la o împăcare. O noapte de sex pasional vă poate face să vă amintiți de momentele bune petrecute împreună, să vă iertați greșelile reciproc și să o luați de la început. Însă, trebuie să aveți mare grijă. Dacă vrei să mergi mai departe, acest tip de relație nu este benefică, deoarece toate noile cuceriri le vei compara cu fostul/a, iar acest lucru nu este tocmai bun. În plus, încărcătura emoțională poate fi foarte mare, și atunci trebuie să te bazezi pe simțurile, intuiția și raționea ta ca să pui capăt acestei relații.

 

Aventură sau obsesie?

În timp ce unii preferă o aventură sexuală de scurtă durată cu fostul partener, există totuși o categorie de oameni care fac din acest lucru o adevărată obsesie. S-a demonstrat că sexul cu fostul partener sau fosta parteneră, de cele mai multe ori nu duce la nimic bun, nici pe plan emoțional, nici social. Unii fac sex de adio, sau de milă pentru celălalt partener, dar nici acestea nu sunt variante tocmai bune de urmat. Iar aventura sexuală trebuie să aibă loc în momentul în care niciunul din parteneri nu este implicat într-o relație, altfel consecințele și urmările pe plan afectiv pot fi dezastruoase. Femeile care fac sex cu fostul iubit nu vor ieși niciodată din acest cerc vivios, deoarece s-a demonstrat că, atunci când are loc actul sexual, se eliberează hormonul atașamentului, care le face pe doamne și domnișoare să se îndrăgostească în mod repetat de fostul iubit. Așa că, trebuie să luați în calcul toate variantele înainte de a vă hotărî dacă merită să faceți sex cu ex-ul, deoarece pentru un simplu moft vă puteți strica și relația pe care ați clădit-o, în cazul în care sunteți implicat/ă într-o relație, sau pur și simplu vă puteți răni singur/ă în mod repetat.

{jcomments on}